Vanemuise teatri uus lastelavastus aitab leppida lemmiklooma kaotusega

Tartu Postimees
Copy
Lastelavastuse «Marta ja Miisu» lavateksti esimene lugemine.
Lastelavastuse «Marta ja Miisu» lavateksti esimene lugemine. Foto: Virge Ratasepp / Vanemuine

Vanemuise teatris algas teatri dramaturgi Anu Tontsu kirjutatud lastenäidendi «Marta ja Miisu» prooviperiood. Lemmiku kaotusest rääkiva õnneliku lõpuga näidendi seavad lavale lavastaja Ain Mäeots ja kunstnik Maarja Meeru.

26. aprillil näeb Teatri Kodus ilmavalgust «Marta ja Miisu», armas lugu koolieelikutele ja algklassilastele. Lugu räägib väikesest Martast, kes ühel päeval koolist koju tulles ei leia oma armsat Miisut enam kusagilt. Marta kurbus on suur ja nii mõtlevad Marta ema ja postiljon Peeter koos välja, kuidas tüdrukut lohutada. Marta ja Miisu vahel algab kirjavahetus, mis viib muidugi õnneliku lõpuni.

Autor Anu Tonts ja lavastaja Ain Mäeots on ühel meelel, et lastega peab rääkima ka tõsistel teemadel, seepärast ei tasu kohkuda, et «Marta ja Miisu» on lähedase, praeguse näidendi puhul siis lemmiklooma kaotusega leppimise tükk.

«Lastetükid võivad rääkida ka päriselust. Keerulisi teemasid elust enesest ei tasu peljata, sest ka need on osa meie argipäevast. «Marta ja Miisu» on parimas mõttes teraapiline lavalugu, mille eesmärk on luua helgust,» rääkis lavastaja.

Lavastuses «Marta ja Miisu» mängib Marta nimirolli kas Marta Sarapuu või Mailiis Aasajärv, ema rollis on Maria Annus ning sõbralikku postiljoni kehastab Helgur Rosental.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles