Kolm aastat kestnud ootus lõpeb: Tartu kesklinna tuleb taas kinokeskus (3)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Neljapäeval käis uue kino sisustamine ja viimistlemine veel täie hooga. Fuajees sättisid mehed üles popcorni-masinaid, saalides olid toolid veel kile all.
Neljapäeval käis uue kino sisustamine ja viimistlemine veel täie hooga. Fuajees sättisid mehed üles popcorni-masinaid, saalides olid toolid veel kile all. Foto: Kristjan Teedema

2020. aasta septembrist, mil Cinamon Tasku keskuses oma kino uksed kinni pani, on Tartu südalinnas tegutsenud vaid väärtfilmidele keskendunud Elektriteater. 28. märtsil muutub valik taas avaramaks, sest Taskus asub filme näitama uus Apollo kinokeskus.

Praegu veel viimast lihvi saavas kinokeskuses on neli saali, millest suurim mahutab 209 ning kolm väiksemat vastavalt 73, 72 ja 71 inimest. «Saalide asukoht on jäänud samaks Cinamoni ajaga, kuid kõik muu on ümber ehitatud,» kirjeldas Apollo Kino Baltikumi müügi- ja turundusjuht Maarja Kaalep. «Palkame sinna täiesti eraldi tiimi, ainult kinojuht jääb samaks Eedeni ja Lõunakeskuse omadega.»

Ehkki Apollo sõlmis kaubanduskeskusega 1800-ruutmeetrise pinna rendilepingu 2021. aasta mais, tuli filmisõpradel uue kino valmimist oodata pea kolm aastat. Miks nii kaua? «Peamine põhjus peitus koroonapandeemias. Ootasime parajat hetke, et kinomaailm taastuks. Nüüd tekkis see võimalus investeeringuteks,» põhjendas Kaalep.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles