Ootamatu avastus: 1,5 aastat vallavolikokku kuulunud mees ei tohigi rahvast esindada (2)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kambja vallavolikogu, kuhu viimased 1,5 aastat on justkui kuulunud ka Toivo Salus (EKRE), peab istungeid Reola kultuurimaja saalis. Eile päeval haigutas ruumis tühjus.
Kambja vallavolikogu, kuhu viimased 1,5 aastat on justkui kuulunud ka Toivo Salus (EKRE), peab istungeid Reola kultuurimaja saalis. Eile päeval haigutas ruumis tühjus. Foto: Kristjan Teedema / Kambja vald

Kambja vallavolikogu viimasel istungil tegi vallasekretär Marina Lehismets ootamatu avalduse, millest nähtus, et üks selle esinduskogu liikmetest on ligi 1,5 aastat teinud rahvaasemiku tööd ebaseaduslikult.

Pistelise elukohaandmete kontrolli käigus selgus, et volikogus asendusliikmena olnud EKRE esindaja Toivo Salus kuulub hoopis ühe teise omavalitsuse elanike registrisse ega tohi seetõttu Kambja valla juhtimises kaasa rääkida.

Seadus on ses osas lihtne: omavalitsuse volikogu liikmed peavad olema sellesse piirkonda sisse kirjutatud nii valimiste ajal kui ka kogu valitsemisperioodi vältel. Kui isik otsustab juriidiliselt teise valda või linna kolida, haihtub ka tema mandaat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles