Tartus toimub täna suurõppus

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Viimane suurem õppus toimus Tartus 26. oktoobril.
Viimane suurem õppus toimus Tartus 26. oktoobril. Foto: Kristjan Teedema

Täna toimub Tartus õppus, kus osalevad nii politsei, pääste, kiirabi, Tartu linnavalitsus kui ka Tartu ülikool. Õppuse eesmärk on harjutada eesliinitöötajate koostöövõimet.

«Õppus algas Tartus kell 11 ning kestab ühtejutti 12 tundi. Politsei asub koos partneritega Tartu eri paikades harjutama erinevatele sündmustele reageerimist,» rääkis politseipoolne õppuse juht Mikk Salumets.

Kaheteistkümne tunni jooksul on Tartu linnapildis näha tavapärasest enam politseinikke, päästjaid ning meedikuid, kes reageerivad õppuse käigus arvukatele sündmustele. Need leiavad aset nii avalikus linnaruumis kui ka asutustes. Viimati nimetatud linnaelanike tavaelu ei sega.

Küll aga tuleb õppuse päeval arvestada, et avalikus linnaruumis on rohkelt liikumas operatiivsõidukeid ja eesliinitöötajaid. Samuti võib linnas kostuda imitatsioonivahendite helisid, mis võivad inimesi ehmatada või häirida.

«Kinnitame, et ohtu kellelegi ei ole ning tegu on siiski vaid õppusega, mille käigus lihvime omavahelist koostööd ning reageerimist,» märkis Salumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles