Seeniortantsupaar Väino Miil ja Kaia Linkberg nopib kümnes tantsus järjest kulda

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Väino Miili ja Kaia Linkbergi tango on muusikas alati täpne, sensuaalne ja artistlik. See on tants, mis nõuab samal ajal nii kirge kui kontrolli.
Väino Miili ja Kaia Linkbergi tango on muusikas alati täpne, sensuaalne ja artistlik. See on tants, mis nõuab samal ajal nii kirge kui kontrolli. Foto: Erakogu foto

Väino Miil ja Kaia Linkberg saavutasid Eesti tantsuspordi ühenduse kümne tantsu meistrivõistlustel oma vanuseklassis konkurentsitult esikoha, olles kõikides tantsudes parimad. See tähendab nii viies standard- kui ka viies Ladina-Ameerika tantsus ehk aeglases valsis, tangos, Viini valsis, aeglases fokstrotis ja quickstep´is ning sambas, tša­tšas, rumbas, pasodooblis ja džaivis. Ja seda lausa kolmandat aastat järjest!

Kümmet tantsu niisama läbi ei jookse. Meistrivõistlused leiavad aset rahvusvaheliste kõrgema kategooria kohtunike silme all, iga kord uue muusikaga ja uues kohas. Parkett ja kingad peavad kokku sobima, libiseda ei tohi, publiku kaasaelamine on oluline, paari vastastikune mõistmine samuti. Seekord koduseinad toetasid, kuna võistlused leidsid aset pühapäeval Annelinna spordimajas.

Väino Miil ja Kaia Linkberg.
Väino Miil ja Kaia Linkberg. Foto: Erakogu foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles