Koolid tahavad tundide algusaja üle ise otsustada

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Koolipäeva alguse nihutamine hilisemaks on Variku koolis arutusel olnud aastaid, kuid tegudeni pole jõutud, sest ümber tuleks vaadata terve koolipäev, nentis Variku kooli direktor Peeter Kikas.
Koolipäeva alguse nihutamine hilisemaks on Variku koolis arutusel olnud aastaid, kuid tegudeni pole jõutud, sest ümber tuleks vaadata terve koolipäev, nentis Variku kooli direktor Peeter Kikas. Foto: Kristjan Teedema

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas tegi ettepaneku alustada kõigis koolides tundidega kell üheksa hommikul. Osades Tartu koolides algavadki tunnid sel ajal, kuid enamikes siinsetes koolides tuleb õpilastel kohale tulla varem. Hoolimata koolipäeva algusest näevad direktorid, et iga kool peab saama tundide alguse kellaaja üle ise otsustada.

Tartu Variku koolis algavad tunnid kell 8.15. Koolipäeva alguse nihutamine hilisemaks on seal arutlusel olnud aastaid. «Ümber tuleb vaadata terve koolipäev, sest hiljem tahaks kõik kooli tulla, aga keegi ei taha koolis olla praegusest tunni võrra kauem,» nentis Variku kooli direktor Peeter Kikas.

Direktor Kikas ei ole enda sõnul kuigi palju uuringuid koolipäeva alguse kohta lugenud, kuid ta märkis, et enamikes väljaütlemistes keskendutakse peamiselt ühele uuringule, mis räägib sellest, et lapsed on mõjutatud nädalavahetusest, mil nad ärkavad hiljem. «No vabandage, ma magan ka nädalavahetuseti kauem,» sõnas Kikas ja lisas, et iga kool peaks saama ise otsustada, millal tunnid algavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles