Eesti 200 lahkunud ettevõtja: vabandust, valijad, selliseks poliitikaks te mandaati ei andnud (8)

Märt Meesak
, ettevõtja
Copy
Märt Meesak
Märt Meesak Foto: Liis Raudsepp

Aasta tagasi toimunud riigikogu valimistel olin erakonna Eesti 200 kandidaat Jõgeva- ja Tartumaa ringkonnas. Sain erakonna nimekirjas paremuselt teise tulemuse, head inimesed andsid mulle 762 toetushäält. Tänan kõiki, kes mind toona toetasid.

Annan nüüd aga teada, et astusin 17. märtsil Eesti 200 liikmeskonnast välja. Leian, et peaksin aru andma, miks ma seda tegin. Pikalt kaalutud otsus sai lõpuks teoks tehtud. Tänan kõiki kahesajalasi, kellega oli au ja rõõm koos erakonna asju ajada. Erakonda jääb maha hulk hingega Eesti asja ajavaid inimesi. Aga sellest mulle enam ei piisanud.

Praeguseks on erakond Eesti 200 olnud pea aasta parlamendi suuruselt kolmas fraktsioon ja samuti pea aasta valitsuserakond. See on lühike, samas siiski piisavalt pikk aeg, et anda hinnang tehtule. Kahjuks minu hinnang ei ole positiivne. Osalesin riigikogu valimistel kandidaadina ning arvan teadvat enda valijate ootusi ja mõtteid Eesti olevikust ja tulevikust. Tean, et minu valijad olid tihti ise hakkama saavad, keskmiselt rohkem ettevõtlikud, kahe jalaga maa peal ning positiivsed inimesed.

Praegu tunnen, et valimiste eel lubatu ja Eesti 200 programmiga võrreldes on valitsuses tehtav vägisi vastupidises suunas liikumas ning ma ei oska oma valijatele enam ammendavaid vastuseid anda, miks see nii endiselt läheb.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles