Sadamateater täitub mai lõpus kolmeks päevaks tindi ja pisaratega (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartus on tätoveerimisüritusi korraldatud varemgi, näiteks toimus tudengilinnas 2023. aasta novembris Street Mirror Expo tätoveeringu- ja elustiilimess.
Tartus on tätoveerimisüritusi korraldatud varemgi, näiteks toimus tudengilinnas 2023. aasta novembris Street Mirror Expo tätoveeringu- ja elustiilimess. Foto: Sille Annuk

Tartu Sadamateatris toimub tänavu mai viimasel nädalavahetusel kolmepäevane «Cry me a river» tätoveeringu- ja elustiilifestival.

Tätoveerimine kui iidne kehakunst on teinud viimasel paarikümnel aastal hüppelise arengu ning muutunud ülipopulaarseks eneseväljenduse viisiks. Andekaid kunstnikke tekib juurde nagu seeni pärast vihma, mistap on korraldajate hinnangul aeg küps, et luua Lõuna-Eesti heade mõtete linnas uus ja põnev tätoveeringusündmus.

Nagu sellistel festivalidel tavaks, saavad tätoveerijad demonstreerida oma võimeid ning esitada pilte võistlustulle. Ürituse toimumiskoht, Emajõe kaldal paiknev Sadamateater, transformeerub 24.–26. mail kolmeks päevaks töiseks tattoo-stuudioks, mille külastajal on võimalik saada nahk tindiseks ja pisarad voolama.

Festivali peamine fookus on tätoveeringuil, mis kantakse inimeste ihudele Sadamateatris kohapeal.
Festivali peamine fookus on tätoveeringuil, mis kantakse inimeste ihudele Sadamateatris kohapeal. Foto: MTÜ Tartu Alternative Arts

Festivali peamine fookus on tätoveeringutel, mis sünnivad otse kohapeal. See tähendab, et kõik festivalilised saavad pealt näha, kuidas kunst sünnib otse nende silme all.

Kohal on tippkunstnikud Eestist ja kaugemalt, kes jagavad oma loomekirge ja võtavad osa võistlusest, et näidata enda oskusi ja loovust.

Vähem teravate elamuste soovijad on oodatud uudistama pop-up-poode, osalema loomingulistes töötubades, nautima tänavatoitu ning meelelahutust.

Üritus kuulub Tartu 2024 lisaprogrammi. Piletid on saadaval Piletilevis, lisainfot leiab ürituse kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles