Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks valiti Tiit Sukk

Tartu Postimees
Copy
Tuntud näitleja Tiit Sukk murutraktori roolis.
Tuntud näitleja Tiit Sukk murutraktori roolis. Foto: Ain Liiva

Palamusel valiti 36. Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat. Rahva poolt esitatud kümne kandidaadi hulgast valis žürii välja kolm humoristi – finaali pääsesid Tiit Sukk, Ago Anderson ja Henrik Normann. Sotsiaalmeedias toimunud rahvahääletusel valiti võitjaks Tiit Sukk, kes kogus ülekaalukalt 64 protsenti kõikidest antud häältest.

Tiit Sukk lõpetas 1994. aastal Jõgeva Gümnaasiumi (46. lend) ning 1998. aastal Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli 18. lennu. Alates 1998. aastast on ta Eesti Draamateatri näitleja.

Oskar Lutsu huumoripreemia väljaandmise eesmärgiks on tunnustada kirjutavaid humoriste ja näitlejaid ning avaldada neile Jõgeva valla rahva poolehoidu.

Preemia antakse igal aastal ühele inimesele või loomingulisele kollektiivile, kes eelmise aasta jooksul on rahvast enim naerutanud. Preemia väljaandmist korraldab Jõgeva Valla Kultuur ning preemiasumma kogutakse kokku rahva annetustest.

Annetused on oodatud Jõgeva vallavalitsuse arveldusarvele nr EE412200001120155067 (Swedbank). Ülekande tegemisel lisada selgitusse märksõna «Huumoripreemia».

Preemia antakse välja 2024. aasta aprilli lõpus Palamusel.

Oskar Lutsu huumoripreemia anti esimest korda välja 1987. aastal ning selle pälvis rahva naerutaja Priit Aimla. Aastate jooksul on preemiaga tunnustatud paljusid tuntud humoriste üle Eesti, eelmisel aastal pälvis preemia Kait Kall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles