Ülikooli tuur tutvustab noortele õpetajaameti mitmekülgsust

Tartu Postimees
Copy
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Esmaspäevast 23. märtsini käib mööda Eestimaad Tartu Ülikooli tuur «Eesti otsib õpetajat», et inspireerida noori valima õpetajaametit.

Gümnasistidele tutvustatakse tuuril õpetajaameti mitmekülgsust ja õpetajaameti vähem tuntud pooli. Noored pedagoogid jagavad õpetajaks saamise lugusid ja korraldavad töötube. Kõik koolikülastused lõppevad humoorika viktoriiniga, mille võitjaid autasustab ülikooli maskott Tiksu, kes ühes tuuriga mööda Eestimaad seikleb.

Tartu Ülikooli Pedagogicumi juhataja Regina Soobardi sõnul on tähtis näidata gümnasistidele õpetajaameti eri külgi ja tulevasi arenguvõimalusi ning julgustada neid õpetajaametit valima, sest see annab neile võimaluse kujundada tulevaste põlvkondade haridust ja avastada enda potentsiaal muuta midagi õpetamise kaudu.

«Õpetaja käe all võivad õpilastest saada aktiivsed maailmakodanikud, kes hoolivad ümbritsevast keskkonnast, käituvad eri olukordades vastutustundlikult, on loovad ja oskavad pakkuda sisukaid lahendusi ühiskonnas mitmetahulistele probleemidele,» ütles Soobard.

Koos õpetajatega tulevad Ida-Virumaale, Tallinnasse ja Tartumaale kaasa ka Tartu Ülikooli vilistlaste asutatud ettevõtte Praktikal Education OÜ esindajad, kes korraldavad töötubasid omaloodud füüsika ja keemia õppematerjalide komplektidega.

Nädala jooksul jõuab tuur Tartumaa, Ida-Virumaa, Pärnumaa, Võrumaa ja Harjumaa koolidesse: 18. märtsil Nõo reaalgümnaasiumisse, 19. märtsil Narva gümnaasiumisse ja Sillamäe gümnaasiumisse, 20. märtsil Antsla gümnaasiumisse ja Luunja keskkooli, 21. märtsil Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumisse ning 22. märtsil Jakob Westholmi gümnaasiumisse.

Õpetajaks õppimise kohta saab täpsemalt lugeda veebilehelt ut.ee/opetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles