Bioloog Raivo Männi raamatuesitlusel luges üliõpilasteatri juht Kelly Kittus ette pikantseid lõike

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Teadlase Raivo Männi (mikrofoniga) raamat «Reisides läbi elu» on juba pälvinud lugejate tähelepanu. Pildil esitlust toetamas kolleegid, ökoloogid Marko Mägi ja Kelly Kittus.
Teadlase Raivo Männi (mikrofoniga) raamat «Reisides läbi elu» on juba pälvinud lugejate tähelepanu. Pildil esitlust toetamas kolleegid, ökoloogid Marko Mägi ja Kelly Kittus. Foto: Aime Jõgi

Emakeelepäeva õhtul kogunes Tartu kaubamaja raamatupoodi tavalisest enam inimesi, kelle hulgas oli ehk pisut rohkem loodusteadlasi ja saarlasi. Tartu ülikooli emeriitprofessor bioloog Raivo Mänd esitles seal oma teost, millesse ta on kogunud värvikaid ja õpetlikke lugusid komandeeringuist, ekspeditsioonidest ja huvireisidest 40 aasta jooksul.

Autori varased reisid leidsid aset Nõukogude impeeriumi paaril viimasel aastakümnel riigis, mida ta kirjeldab kui üht omapärast rahvaste vanglat, ning maal, mis asus tohutul territooriumil, mille avarustes võis kohata mitmepalgelist loodust ja uskumatult erinäolisi rahvaid ja kultuure.

Lugeja saab osa sellest, kuidas muutuvad reisimuljed ajas ja ruumis ning kuidas need on erinevad noorel ja eakal inimesel. Ka seda, millised olid raudse eesriide taga kasvanud mehe esimesed kokkupuuted läänelikult ahvatleva maailmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles