Pildid Tulekahjudes hukkus kass ning hävis rullide viisi heina

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kuristal hävis küünipõlengu tõttu umbes kümne heinapalli jagu loomasööta.
Kuristal hävis küünipõlengu tõttu umbes kümne heinapalli jagu loomasööta. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna päästekeskuse päästjatel tuli möödunud ööpäeva jooksul enim rinda pista põlengutega. Kustutamist vajasid tuld võtnud heinapallid ja elumaja, kus ehitusvea tõttu tekkinud tulekahjus jättis elu lõksu jäänud kass.

Neist põlengutest esimene puhkes kolmapäeval kella kolme paiku päeval Jõgeva vallas Kurista külas, kus oli süttinud lauda läheduses olev küün. Kui päästjad sündmuskohale jõudsid, oli tuld võtnud juba kümmekond heinarulli, leegid käisid uksest välja. 

Päästjad piirasid tule leviku heinale, mis oli küüni teises otsas. Nii päästeti tuleroaks minekust mitukümmend heinarulooni. Juba põlenud sööda tõstsid päästjad kohaliku talumehe ja ta traktori abil küünist välja, kus hein kustutati.

Muist kustutustöödest tegid päästjad õues, kuhu veeti põlev hein.
Muist kustutustöödest tegid päästjad õues, kuhu veeti põlev hein. Foto: Lõuna päästekeskus

Miks tulekahju tekkis, pole veel teada.

Teise äreva väljakutse said päästjad sama päeva õhtul mõni minut pärast kella poolt üheksat. Siis teatas kohalik, et Tabivere alevikus Tiigi tänaval põleb kahekorruseline elumaja. Päästjate saabumise ajaks olid elanikud välja saanud, kuid nende kass oli majja lõksu jäänud. Kass leiti suitsu täis ruumist kahjuks hukkununa.

Põlengu võis põhjustada ehitusviga, sest vannitoa uksepiit oli ehitusvahuga kinnitatud ahju külge.
Põlengu võis põhjustada ehitusviga, sest vannitoa uksepiit oli ehitusvahuga kinnitatud ahju külge. Foto: Lõuna päästekeskus

Pääste suitsusukeldujad avastasid tulekolde pliidi lähedalt vannitoa uksepiida ja seina vahelt ning see kustutati väikse veega, et kahjustusi ära hoida. Siiski tuli tuleohutuse tagamiseks ehituskonstruktsioone lahti võtta.

Päästetöö juhi esialgsel hinnangul oli õnnetuse põhjuseks ehitusviga: vannitoa uksepiit oli ehitusvahuga kinnitatud otse ahju külge, piida temperatuuriks mõõtsid päästjad 150 kraadi.

Paraku ei leidnud päästjad hoonest töökorras suitsuandurit. Toa laes oli sulanud andur, mis polnud häiret andnud ning vingugaasiandur oli välja lülitatud. See oleks võinud halvemate asjaolude kokkulangemisel maksta majaelanike elu, leidsid päästjad.

Suitsuanduri töökorrasolekut tuleb järjepidevalt kontrollida ning vajadusel vahetada seadme patarei. Ka vananenud ehk üle kümne aasta vanused andurid tuleb välja vahetada, toonitasid päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles