Vana laul Liuvälja jää pressib taas vastu purskkaevu

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Purskkaevu ja liuvälja vahel peaks olema tühi puhver, aga on hoopis jää.
Purskkaevu ja liuvälja vahel peaks olema tühi puhver, aga on hoopis jää. Foto: Kristjan Teedema

EKRE linnavolinik Silver Kuusik avastas, et Raekoja platsi «Suudlevate tudengite» ümber mitu kuud tegutsenud uisuväljaku jää on taas vastu purskkaevu kehandit ja probleemi tunnistamisest annab kinnitust, et seda jääd on püütud ka riskide vähendamiseks lõhkuda.

Eelmisel aastal käis Tartu volikogus iselaadi vaidlus, kus EKRE eesotsas Kuusikuga väitis, et suudlejate purskkaevu lagunemisele andis hoogu juurde otse vastu purskkaevu rajatud liuväli, täpsemini sellega kaasnev jääsurve. Linnavalitsuse esindajad väitsid aga vastu, et purskkaevu põhjaliku uuendamise vajaduse tingis amortiseerumine, millel jääga pistmist ei olnud. Kumbki pool oma tõest ei taganenud.

«Hoolimata sellest, et me tähelepanu juhtisime, et paisuv jää on varem kahjustanud purskkaevu kehandit, on juhtunud tänavu täpselt seesama asi. Jää on jälle vastu purskkaevu, mis äsja läbis remondi,» ütles Silver Kuusik. «Mina ei ole veendunud, et töövõtja annab garantii, kui jäämassiiv on töö ära teinud.»

Mullu sügisel valmis liuväli nii, et purskkaevu ja liuvälja vahele oli jäetud 70 sentimeetrit puhvrit. Paraku pole seda kõikjal kevadeks alles jäänud. Raekoja pool on jää rohkem vastu purskkaevu ja on näha, et jääd on ka vähemaks lõhutud. «Eks nad on sellest aru saanud, aga tehtud on sama viga, mis varasemal aastal,» leidis Kuusik. «Küllap see vahe ei ole rolli täiel määral täitnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles