Intervjuu Kajar Lemberi õiguse hind – kadunud kaheksa aastat ja 30 000 eurot (2)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kajar Lemberi altkäemaksusüüdistuse keskmeks oli üheksaeurone juukselõikus Tuuli Tiro juuksurisalongis. Kohus mõistis Lemberi ja Tiro õigeks, märkides otsuses selgituseks, et nende kahe suhtlus oli «sotsiaalselt adekvaatne».
Kajar Lemberi altkäemaksusüüdistuse keskmeks oli üheksaeurone juukselõikus Tuuli Tiro juuksurisalongis. Kohus mõistis Lemberi ja Tiro õigeks, märkides otsuses selgituseks, et nende kahe suhtlus oli «sotsiaalselt adekvaatne». Foto: Margus Ansu

Kümme aastat kriminaaluurimise algusest, pea kaheksa aastat kinnipidamisest, üle 100 000 euro makstud kohtukulusid, korralik kärutäis toimikuid ja üks üheksaeurone juukselõikus. Need on mõned märksõnad, millega saab kokku võtta Tartu endise abilinnapea Kajar Lemberi süüasja. Kuid võitlus ei ole veel läbi.

Teie kinnipidamisest möödub mai lõpus kaheksa aastat. Poliitkarjääril oli pärast seda kohe kriips peal. Millest veel olete selle aja jooksul pidanud loobuma?

Kui ma 24. mai hommikul 2016. aastal ärkasin, olin ma Tartu abilinnapea, Tartu teaduspargi nõukogu esimees, Sihtasutuste Lõuna-Eesti turism ja Tartumaa turism nõukogu juht ning ühe suurima riigiettevõtte, aktsiaseltsi Elering nõukogu esimees. Järgmisel hommikul ärgates olin töötu pätt. Ma ei oska seda paremini kokku võtta – olin tühistatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles