Kuidas küla koerale, nõnda koer külale. Kajar Lember kaalub riigile kopsaka kahjunõude esitamist (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Juuksurisalongis Tuuli Juures 2015. aasta jõulude eel tasuta juukselõikuse saanud toonane Tartu abilinnapea Kajar Lember sai kohtus õiguse ning kaalub omakorda kahjunõude esitamist. Üheksaeurone juukselõikus oli tema kohtukaasuses altkäemaksuepisoodi keskmes.
Juuksurisalongis Tuuli Juures 2015. aasta jõulude eel tasuta juukselõikuse saanud toonane Tartu abilinnapea Kajar Lember sai kohtus õiguse ning kaalub omakorda kahjunõude esitamist. Üheksaeurone juukselõikus oli tema kohtukaasuses altkäemaksuepisoodi keskmes. Foto: Margus Ansu

Pärast kümmet aastat kriminaaluurimist ja viis aastat kestnud kohtuvaidlusi sai endine Tartu abilinnapea Kajar Lember viimaks kohtus õiguse. Et parimad aastad Lemberi elust on kulunud enda süütuse tõestamiseks, kaalub ta riigile kopsaka kahjunõude esitamist.

Praegu puudub Eesti õigussüsteemis alus, et tema juhtumi põhjal kahjunõue esitada, selgitas Kajar Lember, aga ta on veendunud, et selline võimalus peab tekkima. «Tuleb võtta lahti Eesti põhiseadus, kust ilmneb, et inimesel on õigus mõistlikule menetlusele, seega leian, et ka minu kahjunõue väärib menetlemist,» selgitas Lember. «Kuidas küla koerale, nõnda koer külale.»

Kahjusummat on keeruline mõõta, kuid kui moraalne ja materiaalne kahju kokku arvata, ulatub summa Lemberi hinnangul sadadesse tuhandetesse eurodesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles