Digieksamid tekitavad koolidele peavalu

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartu Miina Härma gümnaasiumi õppejuht Terje Hallik (vasakul) ja direktor Ene Tannberg näitasid, kuidas vildist vaheseina abil luuakse igale õpilasele privaatsus.
Tartu Miina Härma gümnaasiumi õppejuht Terje Hallik (vasakul) ja direktor Ene Tannberg näitasid, kuidas vildist vaheseina abil luuakse igale õpilasele privaatsus. Foto: Kristjan Teedema

Tuleval aastal muutuvad põhikooli eesti keele, eesti keel teise keelena ja ka inglise keele lõpueksam digitaalseks. See tähendab, et paberi ja pliiatsi kasutamise asemel tuleb õpilasel vastused ning parimad mõtted arvutisse trükkida.

Digieksamil on hulga tingimusi, mis on vaja täita, et keskkond sobiks eksami tegemiseks: alustades arvutite nõuetega ning lõpetades sellega, kuidas õpilased eksami ajal on paigutatud.

Muu hulgas peab näiteks sülearvuti kasutamisel olema tagatud terve eksami vältel vooluühendus, et miski eksami tegemist ei segaks. Kuigi lubatud on nii süle- kui ka lauaarvutid, on koolid olukorras, kus arvuteid napib või on need vaja kooli pealt kokku tassida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles