Esimene lõpuspurt: Tartu korvpallimeeskond alustab kodus veerandfinaalseeriat

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tänases kohtumises pole Gundars Vetra ainus Lätist pärit peatreener, vaid ka Voluntari juhendab lätlane Ainars Bagatskis. Mehed on omavahel ka tuttavad.
Tänases kohtumises pole Gundars Vetra ainus Lätist pärit peatreener, vaid ka Voluntari juhendab lätlane Ainars Bagatskis. Mehed on omavahel ka tuttavad. Foto: Margus Ansu

Kui korvpalli Eesti-Läti ühisliiga põhihooajal on meeskondadel jäänud mängida veel mõni kohtumine, on Põhja-Euroopa liiga jõudnud veerandfinaalideni. Tartu Ülikool Maks & Moorits kohtub selleks täna õhtul tugeva Rumeenia tiimi CSO Voluntariga.

Turniirisüsteemis põhihooaja lõpetas Tartu meeskond A-alagrupi kolmandana, kogudes seitsme mänguga neli võitu ja kolm kaotust. Veerandfinaali vastasega nad ei kohtunud, sest Voluntari kuulus teise alagruppi. Voluntari teenis seal kuue võidu ja ühe kaotusega teise koha.

«Neil on ka mõned mängijad hooaja jooksul muutunud ja täielikku ettekujutust meil neist pole,» sõnas teisipäeva õhtul kell seitse algava mängu kohta kodumeeskonna korvpalli spordidirektor Janar Talts. «Samas treenerid peaksid teineteist hästi teadma, nii mängija kui treeneri ajast, ja võiks huvitav mäng tulla,» jätkas ta.

Nimelt on mõlema tiimi peatreenerid lätlased: Tartut juhendab Gundars Vētra, rumeenlasi Ainars Bagatskis.

Poolfinaali edeneb meeskond, kes kahe mängu kokkuvõttes enam punkte teenib. Et Tartu meeskonna jaoks algab veerandfinaalseeria kodus, on eesmärk siin võita ning 26. märtsil toimuvaks korduskohtumiseks võimalikult suur edu saavutada, rääkis Talts.

Ülikoolilinna meeskonna abitreener Olari Naarits märkis, et selleks on kõige tähtsam rünnakut kannatlikult mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles