25 aastat häid mõtteid. Kas aeg muuta tunnuslauset?

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Linnapea Andrus Ansip (taga paremal) andis 23. märtsil 1999 raekojas Aivar Viidikule kätte Tartu tunnuslause konkursi võidupreemia. Laua taga istuvad tõenäoliselt isikud, kes tunnistati oma lausega teise ja kolmanda koha vääriliseks.
Linnapea Andrus Ansip (taga paremal) andis 23. märtsil 1999 raekojas Aivar Viidikule kätte Tartu tunnuslause konkursi võidupreemia. Laua taga istuvad tõenäoliselt isikud, kes tunnistati oma lausega teise ja kolmanda koha vääriliseks. Foto: Ove Maidla

Tartu tunnuslause võinuks olla «Tuhat aastat noor», «Ärkamise häll», «Armas ja arukas», «Kõrge iga, värske jume» või ka Taaralinna otsetõlge «City of Empty Bottles». Linnavalitsuse liikmetest koosnev žürii valis konkursile saadetud 793 lausest välja siiski selle, mis on käibel praegugi – «Heade mõtete linn». Otsus sai kinnituse 25 aastat tagasi, 11. märtsil 1999.

Võiduka lause saatis konkursile Aivar Viidik, kes oli tol ajal Eesti Ekspressi ajakirjanik ja viimaseid kuid Tartu ülikooli ajakirjandustudeng. Varem oli ta olnud tööl Postimehe toimetuses, enne seda aga, aastail 1996 ja 1997, Tartu linnavalitsuse avalike suhete juht.

Kärdla linnapea meenutus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles