Intervjuu Mängukavast maha võetud lavastuse dramaturg: vägivallal ei ole mingit õigustust

Kerli Jõgi
, teatrikriitik
Copy
Lavastuse «Ants, Ants, Ants» trupp: lavastaja Ringo Ramul (vasakult, Ugala), näitlejad Eduard Tee, Elise Metsanurk, Grete Jürgenson ja Johannes Richard Sepping (Rakvere teater), dramaturg Priit Põldma ja kunstnik Arthur Arula.
Lavastuse «Ants, Ants, Ants» trupp: lavastaja Ringo Ramul (vasakult, Ugala), näitlejad Eduard Tee, Elise Metsanurk, Grete Jürgenson ja Johannes Richard Sepping (Rakvere teater), dramaturg Priit Põldma ja kunstnik Arthur Arula. Foto: Henry Griin / Tartu Uus Teater

Reedel esietendus Tartu Uues Teatris lavastus «Ants, Ants, Ants», mille aluseks võtsid dramaturg Priit Põldma ja lavastaja Ringo Ramul Ants Laidami loomingu. Esietenduse päeval tuli avalikuks Laidami vägivaldne privaatne elu. Esietendust trupp ära ei jätnud, aga järgmise päeva õhtul teatas teater sotsiaalmeedias, et rohkem etendusi ei tule. Küsisin lavastuse autoritelt, kuidas nad vaatavad tagasi lavastusele ja selle vastukajale.

Seljataga on pikk prooviperiood ja töö lähtematerjaliga ehk intervjuu Ants Laidami pojaga, arhiivimaterjali ja loomingu analüüs ning dramatiseering. Esietendust te ära ei jätnud, küll aga järgmised etendused. Kuidas ennast täna tunnete?

Dramaturg Priit Põldma.
Dramaturg Priit Põldma. Foto: Silver Kaljula / TUT
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles