Päästjate töine nädalalõpp: süttis maja, kahel korral tuli aidata sohu vajunud matkajaid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Päästjad hoiatavad, et päikeseliste ilmadega sulav jää paljudel veekogudel enam inimest ei kanna. Pilt on illustreeriv.
Päästjad hoiatavad, et päikeseliste ilmadega sulav jää paljudel veekogudel enam inimest ei kanna. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Lõuna päästekeskuse päästjad said nädalavahetusel mitu ärevat teadet: esmalt vajas reedel kustutamist elumaja, misjärel tuli aga nii reedel kui laupäeval kuivale maale tagasi aidata soos läbi jää vajunud matkalisi. Samuti vajas abi paar eakat.

Tulekahjust sai päästeamet teate reedel paar minutit enne kella kolme: Tartus Tähtvere tänaval asuvas elumajas olid süttinud ahju ja soojamüüri vahele pandud pappkastid. Perenaine püüdis põlengut kustutada ning loopis põlevat pappi õue ja dušinurka. Paraku sai ta selle käigus põletushaavu. Lõplikult said tule kustutatud päästjad.

Paar noomivat nõuannet

Kiirabi andis viga saanud naisele abi kohapeal. Päästjad hoiatavad, et põlevmaterjalist asjade hoidmine kütteseadme kuumenevate osade läheduses võib lõppeda tõsise tulekahjuga. Ise põlengut kustutama asudes tuleb arvestada ohtudega ja seetõttu on mõistlik oodata päästjaid, et mitte riskida oma elu ja tervisega.

Ligi poolteist tundi hiljem reageerisid päästjad teatele Ilmatsalu aleviku lähedalt matkarajalt, kus soisel alal olid kergelt läbi jää vajunud kaks matkajat. Päästjad aitasid keskeas naise ja mehe ujuva päästelaua abil tagasi kindlale maale.

Veidi enam kui ööpäev hiljem, täpsemalt laupäeval kell 17.22, sai häirekeskus sarnase teate samast piirkonnast: Ilmatsalu jõe ääres oli Sulaoja ületades läbi jää vajunud kahte koera jalutanud naine.

Ta olla pääsenud ehmatusega, kuid oli põlvist saati märg. Pinnaltpäästeülikondades päästjad aitasid abivajaja kindlamale maale ja viisid amfiibsõidukiga kiirabi juurde.

Päästjad hoiatavad, et päikeseliste ilmadega sulav jää paljudel veekogudel enam inimest ei kanna ning jää paksust kontrollimata ja turvavarustuseta on sellele minek eluohtlik.

Eakad said viga

Veel tuli päästjatel sama päeva hommikul aidata kiirabibrigaadi, kes olid reageerinud väljakutsele Peipsiääre valda Moku külla, seal oli metsatöödel viga saanud vanemaealine mees. Päästjad aitasid ta kanderaamiga kiirabiautosse tassida.

Ka pühapäeva pealelõunal tõttasid Lõuna päästekeskuse päästjad kiirabile appi. Siis oli meditsiinitöötajatel vaja pääseda Tartus Ravila tänaval kodus kukkunud eaka naise juurde. Et välisuks oli lukus, aitasid päästjad selle avada, misjärel abistati kiirabibrigaadi ka abivajaja kiirabiautosse transportimisel.

Pühapäeva mahtus veel üks väljakutse Jõgeva linna, kus kella 15 paiku oli Kesk tänaval koormakattega kaetud, vähese veega kaevu kukkunud koer. Päästjad said koormakatte otstest kinni ja tõstsid looma sellega koos kaevust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles