Sulgpalli noortesarajas peeti teine etapp, kust mõni sportlane noppis koguni kaks tiitlit

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kaks tiitlit pälvis näiteks Triitoni mängija Andrei Schmidt.
Kaks tiitlit pälvis näiteks Triitoni mängija Andrei Schmidt. Foto: Margus Vissor

Tartu ülikooli spordihoonesse kogunes nädalavahetusel 254 sulgpallurit, kes selgitasid väja 38 Eesti noorte GP-sarja teise etapi võitjat. Edukaim oli Tartu klubi Triiton, kust kaks noort pälvisid kaks tiitlit, sama saavutusega sai hakkama ka üks tallinlane.

Võistlejad jagunesid turniiril viide vanusegruppi: U19, U17 U15, U13 ning U11 klassi. Neljas vanemas arvestuses selgitati välja nii parimad üksik- kui ka paarismängijad. Noorimad kohtusid omavahel vaid üksikmängudes.

Vanimad võistlejad

Vanimas vanusegrupis tegi hea turniiri triitonlane Andrei Schmidt, kes jäi võitmatuks nii üksi kui ka koos paarilisega mängides. Individuaalarvestuses oli ta parem klubikaaslasest Rasmus Roogsoost (19:21, 21:7, 21:12) ning paarismängus seljatas ta koos teise klubikaaslase Oliver Haniga tasavägises ning 25:23 ja 29:27 tulemusega lõppenud kohtumises Roogsoo ja üksikmängus poolfinaali jõudnud Marti Joosti (Nõo SK).

Neidude üksikmängus rändas esikoht aga Tallinnasse, sest Marija Paskotši (Raul Musta SK) alistas esikohamängus Heili Merisalu (TÜASK) 18:21, 21:8, 21:13. Paarismängus võidutsesid Kaisa Liis Lepp ja Romili Vakk. Triitonlannade finaalis lõid nad esimese asetusega Lumikki Liiast ja Annabel Mutsot 21:14, 24:22.

Segapaarismängus võitsid turniiri Rasmus Roogsoo ja Lumikki Liias, kui koos saadi jagu Rasmus Taltsist (Raul Musta SK) ja Heli Merisalust 21:17, 21:12. 

Medalitel teisedki klubid

Ka kuni 17-aastaste heitluses suutis üks mängija tõusta pjedestaali kõrgeimale astmele kahel korral, sest Arturi Asperk (TSKeskus) oli parim paarismängudes. Esmalt seljatas ta koos klubikaaslase Nikita Bezsonoviga Triitoni duo koosseisus Karl Mattias Pedai ja Oskar Laanese (21:23, 16:21). Seejärel võitis ta koos klubikaaslase Grettel Lutsuga ka segapaarismängu, mille finaalis olid nad paremad (21:5, 21:19) Andre Looskarist (Nõo SK) ning Kirsika Vaidlast (TSKeskus).

Üksikmängudest väljus parimana aga Looskari, kes finaalis võitis Oskar Laanest (25:23, 19:21, 21:15). Neidude üksikmängus oli nädalavahetuse tublim Keidi Kaasma (Triiton), kes seljatas finaalis Kirsika Vaidla tulemusega 21:15, 21:10 (TSKeskus).

U15 tüdrukute seas saavutas kaks esikohta Kelly Ojamaa (Nõo SK). Üksikmängu finaalis pidi tema paremust tunnistama Elsa Themas (Veeriku Badminton). Seevastu segapaarismängus sai Ojamaa esikoha koos klubikaaslase Rando Penneriga, kui finaalis võideti Ilmari Asperki ja Margaret Lipsi (TSKeskus).

Poiste finaalis mängisid kaks Tallinna sulgpallikeskuse poissi: Iko Viik jäi kolme geimiga peale Gregor Kivisaare vastu. Paarismängus vahetasid üksikmängu finalistid aga kohad, sest Kivisaare ja Koit Halliku (Triiton) 21:16, 19:21, 21:16 paremust pidid finaalis tunnistama Viik ja Taaniel Mehine (Veeriku Badminton). 

Nooremad võitjad

U13 vanuserühmas sai kahe esikohadiplomiga koju minna Eileen Pärsim (Triiton). Üksikmängus andis talle esikoha 21:12, 21:11 võit klubikaaslase Keiti Silla üle. Paarismängus olid Pärsim ja Mia-Liis Migur (Veeriku Badminton) finaalis võidukad Kirsikka Bianka Liiase ja Jelizaveta Sazonova (Triiton) üle.

Poiste üksikmängus jäi kaotuseta soomlane Pori Pyrintöst Peetu Kivistö, kellele finaalis kaotas Morten Rozental (Veeriku Badminton). Viimane oli võidukas aga paarismängus, kus ta koos klubikaaslase Viiralt Salumaaga oli parem Georg Kivisaarest ja Kirke Kärnerist (TSKeskus).

Kõige nooremad võistlesid vaid üksikmängus. Poistest võidutses Raimond Vaidla (TSKeskus), tüdrukutest oli õnnelik võitja Emili Murumaa (Raul Musta SK).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles