«Maitsva Tartu» jooksul läks kaubaks rekordarv erimenüüde õhtusööke

Tartu Postimees
Copy
Sellist rooga sai mekkida Tokos, mille külastajad valisid tänavuse «Maitsa Tartu» parimaks toidukohaks.
Sellist rooga sai mekkida Tokos, mille külastajad valisid tänavuse «Maitsa Tartu» parimaks toidukohaks. Foto: Silver Gutmann

Veebruaris toimunud «Maitsva Tartu» jooksul telliti ülikoolilinna restoranidest üle 28 000 kolmekäigulise erimenüüde pakkumise, mida on rohkem kui ühelgi varasemal aastal. Publik hääletas parimaks esimest korda osalenud restorani Toko.

Vabaduse puiestee kõrval Emajõe kaldal asuva restorani Toko esindaja Feliks Talpsepp lausus, et on külastajate niivõrd sooja vastuvõtu eest väga tänulik. ««Maitsev Tartu» oli meie värskelt aastaringseks uuendatud restoranile ülimeeldiv üllatus. Kogu linn elas ja sumises terve veebruari ja sellest oli äärmiselt tore osa saada,» sõnas Talpsepp.

Konkurents publiku lemmiku selgitamiseks oli tihe, kinnitas toiduelamuste kuu eestvedaja Marilin Kroon. «Kõrgeid hinnanguid saanud menüüde vahel oli napp punktide erinevus ning publik hindas tänavusi menüüsid varasemast kõrgemalt,» kommenteeris ta esmalt. 

Varasemate aastatega võrreldes jäi Kroonile silma seegi, et nüüd töötas enamik restorane road välja ka taimse või täistaimse toidu armastajatele. Nii saidki «Maitsva Tartu» pakutut sellel aastal nautida paljud, toitumiseelistustest sõltumata. 

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul kinnitab tänavune osalejate hulk, et restoranikuust on saanud Tartu toidukultuuri tutvustamise lipulaev, mis on oluline nii maitseelamuste otsijatele kui ka toitlustuskohtadele. «Hiljuti sai Tartust ka ainsa Baltimaade linnana ülemaailmse gastronoomiat väärtustavate linnade võrgustiku Délice Networki liige, mis võimaldab meil Tartut järjest paremini ka toiduturismi sihtkohana tutvustada,» lisas ta.

«Maitsev Tartu» toimus kümnendat korda ning sel aastal sai kolmekäigulisi erimenüüsid nautida 24 Tartu restoranis. Kümnendiga on välja töötatud 177 erimenüüd, millele lisanduvad taimsete roogade valikud. Aja jooksul on külastajad maitsnud enam kui 168 000 kolmekäigulist komplekti.

1.–29. veebruarini toimunud «Maitsva Tartu» ajal pakkusid erimenüüsid järgnevad restoranid: Antonius, Café Shakespeare, Café Truffe, Chaplin, Chez André, Dorpat, El Chapo, Fii, Gustav Castro Cafe, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Mull, Pahad Poisid, Pazzo, Pierre, Pompei, RP9, Püssirohukelder, Spargel, Trikster Tihane, Toko, Vilde ja Vine ning Vint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles