Kulturismivõistlusel kirjas rekordarv osalejaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti II karikavõistlused kulturismis.
Lõuna-Eesti II karikavõistlused kulturismis. Foto: Risto Mets

Sel laupäeval peetavatele Lõuna-Eesti IV karikavõistlustele kulturismis ja fitnessis on end kirja pannud 40 sportlast. «Täiesti võimalik, et Tartu võistlus tuleb osalejate arvult suurem kui kahe nädala pärast peetav Eesti karikavõistlus,» rõõmustas ürituse peakorraldaja Imre Vähi.

Hulga osalejaid tõi juurde kaks tänavusse programmi lülitatud ala: athletic fitness ja bikini fitness. Kumbki neist spordialadest ei eelda suurt lihasmassi.

Athletic fitnessis leiavad esmalt aset füüsilise võimekuse katsed (lõuatõmme, rööbaspuudel surumine, sõudeergomeetril 1000 meetri läbimine). Neljas etapp on kehavoor, kuid see ei anna palju punkte, märkis peakorraldaja. «Osalemiseks on end kirja pannud näiteks sõudjad ja maadlejad.»

Bikini fitness on rohkem modellide ala, kus hinnatakse oluliselt kõrgemalt naiselikke vorme ja lavalist liikumist kui tugevat lihast. «Kindlasti ei saa öelda, et need naised jõusaalis ei käi,» täpsustas Vähi.

Lõuna-Eesti karikavõistluse idee oli algselt tuua lavalaudadele noori treenijaid, kes pole varem ühelgi kulturismivõistlusel esindatud. Ka sellel korral on uusi tulijaid palju, koos kahe uue alaga kokku kümmekond.

Endiselt on kavas kulturism, klassikaline kulturism ja body fitness. Sportlaste soovitusi hindavad rahvusvahelise litsentsiga kohtunikud.

Lavalaudadele astub taas mullune absoluutne karikavõitja Nikolai Kornišev, kuid esikoha kaitsmine läheb tal raskeks, sest kohal on ka sügisel Põhjamaade meistrivõistlustel medalikohtadele jõudnud vennad Rain ja Raigo kuusnõmm.

Üritus algab laupäeval, 7. aprillil kell 12 Tartu Ülikooli spordihallis athletic fitnessi harjutustega. Kell 14 algab põhiprogramm. Huvilised pääsevad võistlusi vaatama tasuta.

Korraldajad teevad praegu tööd selle nimel, et mõõduvõtte saaks jälgida ka otse videopildi vahendusel üle interneti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles