Eesti suurima puumaja renoveerimine seisab (1)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Endine Tartu psühhiaatriahaigla aadressil Staadioni 83 on Eesti suurim puithoone, kuhu Vallikraavi Kinnisvara rajab 38 korterit. Praeguse lepingu järgi on ettevõttel maja renoveerimiseks aega umbes kaks aastat.
Endine Tartu psühhiaatriahaigla aadressil Staadioni 83 on Eesti suurim puithoone, kuhu Vallikraavi Kinnisvara rajab 38 korterit. Praeguse lepingu järgi on ettevõttel maja renoveerimiseks aega umbes kaks aastat. Foto: Sille Annuk

Aktsiaselts Vallikraavi Kinnisvara soetas 2020. aastal linnalt Staadioni tänaval kaks kinnistut. Neist esimesele peaks kerkima kortermajad ja teisel asub kunagine psühhiaatriahaigla, mis on teadaolevalt Eesti suurim säilinud puithoone. Praegu pole uute hoonete ehitus veel alanud ning vana maja korrastamine seisab.

Kinnistute soetamise aegu andis arendaja lubaduse, et 30 kuu jooksul saab Staadioni 83 aadressi kandev endine haigla korda. Linnavalitsus registreeris selleks ehitusteatise juba ülemöödunud aasta juulis. Naaberkinnistule väljastas raad kortermajade püstitamiseks ehitusloa möödunud aasta suvel.

«Kui paari kuu jooksul ehitus lahti ei lähe, tuleb ehitisteatist uuesti menetlema hakata. Kui projekt jääb praeguse kinnitatud projektiga täpselt samaks, siis peaks asjaajamine üsna kiirelt käima,» märkis Tartu arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Merlin Oja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles