Tartu lühiuudised

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Südalinna kultuurikeskuse arhitektuurivõistluse võidutöö «Paabel».
Südalinna kultuurikeskuse arhitektuurivõistluse võidutöö «Paabel». Foto: 3+1 arhitektid

Süku detailplaneeringu eskiislahendus sai arvustamiseks avalikuks

Tartu linnavalitsus saatis tulevase südalinna kultuurikeskuse ehk Vanemuise 1 krundi ja lähiala detailplaneeringu eskiislahenduse ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande eelnõu avalikule väljapanekule. Huvilised saavad tähtsate dokumentide kavandiga tutvuda 22. aprillini linna kodulehel, aga ka raekoja infokeskuses.

Avaliku väljapaneku vältel võivad kõik avaldada arvamust ja teha ettepanekuid. 23. mail kell 17 toimub linnaraamatukogus avalik arutelu, kus linnavalitsus tutvustab laekunud arvamusi ja oma seisukohti.

Tartu abilinnapea Elo Kiiveti sõnul on tegemist alles detailplaneeringu koostamise esimese etapiga. «Me ei ole praegu pargi ega tänavatega veel detailidesse läinud, sest liikuvuse ja tehnovõrkude osa vajab analüüsimist. Täpsemaks läheme detailplaneeringu põhilahenduse koostamisel. Praegu soovime paika saada üldisemad põhimõtted: kus on peamised liikumissuunad, kuhu ja mida on lubatud ehitada ning millist keskkonda soovime luua,» lisas abilinnapea. «Kultuurikeskuse asukoht on küll üldplaneeringu järgi paigas, kuid on veel detaile, mille osas saame arutelu jätkata.»

Ala piirneb Poe, Küüni ja Uueturu tänava ning Emajõega. TPM

Laulupidu hakkab juba looma

Läinud teisipäeval kogunesid Mart Reiniku koolis lastekoorid, et alustada proove 22. juunil toimuvaks Tartu laulupeoks.

Hommikuses proovis said esimest korda koos laulda 318 laululast seitsmest lastekoorist. Päeva teises pooles harjutasid kokkulaulmist 349 lauljat 12 koorist.

«Lastekooride laulud on helged ja samas mitmetahulised. Lisaks suvisest noorte laulu- ja tantsupeost hinge jäänud «Sata satale» kõlavad ka näiteks Piret Ripsi isamaaline «Ei tahagi minna» ning lastekooride raudvara Riho Pätsi «Labajalavalss»,» kirjeldas repertuaari laulupeo kunstiline juht Küllike Joosing.

Tartu laulupeo eelproovid vältavad 4. maini. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles