Pildid Tartumaa suusasari jätkus Lähtel, kus sündis ka uus ja aeganõudev rekord

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy

Lemeksi Tartumaa suusasarja viies etapp toimus kolmapäeva õhtul vahelduva maastikuga Lähte terviseradadel, kus anti ühisstardid klassikatehnikas sõitjaile. Rajale läks 132 suusasõpra, kellest üks sai oma nimele ka sarja ühe rekorditest.

Etapi põhivõistlus käis vastavalt võistleja vanusele kahe, nelja või kaheksa kilomeetri pikkusel suusarajal. Lühema distantsi kõige nobedamad olid Mathias Tammekivi (8:12.7) ja Miina-Liisa Juhkam (8:02.5), keskmises arvestuses särasid Heleri Kivil (14:26.1) ja Kalmer Kiiver (12:43.8). Etapi pikima raja meistriks suusatas end Vahur Teppan (24:54.0).

Seejuures on Vahur Teppan ka suusasarja peakorraldaja ning jõudis suusatamise kõrvalt ka todasama etappi ohjata. «Mul on ääretult hea meel, et suusarajale oli taas tulnud nii palju ja eri vanuses suusatajaid,» rõõmustas Teppan. Positiivne oli seegi, et rajaolud olid möödunud sulast hoolimata vaat et ebareaalselt head, lisas ta.

Etapp möödus hästi ka Mapri Ehituse tiimi jaoks. Seda põhjusel, et lisaks individuaalvõistlusele peetakse sarjas arvestust ettevõtete vahelises suusakilomeetrite kogumises. Lähte etapiga kogusid 40 inimest seltskonna peale üle 1500 kilomeetri.

Viie etapiga on sellest isekeskis enam suutnud kokku saada vaid kaks võistkonda: Mapri Ehitus (1632,8 km) ja Lemeksi grupp (1614,4 km).

Seejuures aitas Mapri Ehituse enne viimast etappi liidriks tõsta üks nende liige, kes läbis Lähtel enam kilomeetreid, kui on pikkust Tartu maratoni põhidistantsil. Tema saldoks kogunes sarja rekordit tähistavad 81,1 kilomeetrit. Korraldajate sõnul tuli suusataja võistluskeskusse juba siis, kui nad rada ehitasid ning lahkus sealt koos nendega. Seega oli Mapri Ehituse töötaja rajal üle viie tunni.

Samuti said etapist jällegi osa lapsed, keda Kurgi Kuuno lastesõidus osales üle 30. Enne seda osalesid mudilased suusatunnis, mida juhendasidi Tartu suusaklubi treenerid. Tunnis mängiti mänge, õpiti uusi trikke ning lihviti vanu oskuseid. 

Lemeksi Tartumaa suusasarja VI ehk viimane etapp peetakse 20. märtsil Tähtvere spordipargis, kus antakse start paarissprindi sõitjaile klassikatehnikas. Võistluspäeval on kõikidel osalejatel võimalik suusavarustust laenutada Limpa suusakoolist tasuta.

Et ilmateade näitab eesootavaks nädalaks öökülma, usub Vahur Teppan, et rada on siiski hea. Ei tasu veel suuski nurka visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles