Toyota autotööstuse esindajad käisid Tartus arenguvõimalusi otsimas

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Jaapani ettevõtte Toyota Connected esindajad käisid Tartus koostöövõimalusi otsimas.

Märtsi alguses külastas Tartut Jaapani äridelegatsioon. Toyota Connectedi esindajad kohtusid ülikooli ja kohalike ettevõtjatega, et leida koostöövõimalusi Toyota Motori autotööstuse teenuste arendamiseks.

Toyota Connected on Toyota Motor Corporationi tütarettevõte, mis asutati koostöös Microsoftiga ning tegeleb sõidukisiseste teenuste, telemaatika ning muude tehisintellektiga seotud tehnoloogiate uurimise ja arendamisega.

Visiidi käigus külastas Jaapani tehnoloogiafirma esindus Tartu ülikooli arvutiteaduste instituuti Delta keskuses, kus koos instituudi liikmetega arutati koostöövõimaluste teemal ja tutvuti ka erinevate uurimisrühmade ja isejuhtivate sõidukite laboriga. Lisaks kohtus Jaapani äridelegatsioon kohalike ettevõtetega, nagu LightCode Photonics, Bercman Technologies, EyeVi Technologies ja Fleet Complete.

Tartus käik oli silmiavav ja huvitav kogemus, sõnas ettevõtte Toyota Connected asejuht Kohei Naganuma. «Olime väga üllatunud sellest, mis tasemel on Eesti idufirmade arendatud kõrgtehnoloogilised lahendused. Toyota Connected on seotud paljude projektide ja teadus- ning arendustegevustega, mille puhul võiks Tartu idufirmadega koostööst palju kasu olla,» ütles Kohei Naganuma. Äridelegatsiooni juht oli rahul, nähes Tartu ülikooli uurimisrühmade praktilist ja käed-külge-lähenemist.

Toyota Connectedi peakontori töötajate visiit Tartusse näitas Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna äriarendusjuhi Roomer Tarajevi sõnul hästi seda, et Eesti ja Jaapan hindavad avatud innovatsiooni, kus vastupidi traditsioonilisele korporatiivsele tootearendusele, kus teadmisi hoitakse kiivalt ettevõtte sees, pööratakse rõhku koostööle. «Jaapani suurettevõtted külastavad Tartut tihedalt, mis näitab, et äriturism on kahe riigi vahel väga hästi taastunud,» ütles Tarajev. «Tartu ülikoolis ja iduettevõtetes loodavad tulevikutehnoloogiad ning Tartu iduettevõtete asutajate ja teadlaste mõttelaad avaldasid kahtlemata positiivset mõju. Usun, et külaskäigu järel on ettevõtete vahel oodata paljulubavaid jätkuaruelusid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles