Põltsamaa lähistel põles prahilõke, Tartus prügikast

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Päästjad kustutasid prahilõkke.
Päästjad kustutasid prahilõkke. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästjad käisid kolmapäeval ja neljapäeva varahommikul kustutamas prügikasti, prahilõket ning ahju kõrval süttinud riideid.

Neljapäeva hommikul veidi enne kella poolt seitset käisid päästjad Põltsamaa vallas Kalikülas kustutamas lõket, kus põletati vanu ehitusmaterjale. Keskkonda saastava lõkke tegijale selgitati, et lõkkes tohib põletada ainult kemikaalidega töötlemata puitu ja loodusjäätmeid.

Kolmapäeval pärast kella kolme pärastlõunal suitses Tartus Kaunase puiesteel prügikast, mille päästjad ämbritäie veega kustutasid.

Kella kaheksa ajal õhtul käisid päästjad Elva vallas Hellenurme külas ühes elumajas, kus süttisid ahju kõrvale kuhjatud riided ja muu põlevmaterjal. Päästjad kustutasid riided ja hõõguma hakanud seina veejoaga. Tõenäoliselt olid ahjule liiga lähedale pandud põlevmaterjal süttinud ülekütmise tõttu.

Päästjad selgitasid elanikele, et süttivaid asju ei tohi panna kütteseseadmete kuumenevate osade lähedusse. Igal kütteseadmel on kuumataluvuse piir, millest alates seade kuumeneb üle ja hakkab lagunema. Ahju on õige kütta üks ahjutäis korraga, siis pidada jahtumiseks vahet ning vajadusel uuesti kütta.

Kella poole üheksa ajal õhtul said päästjad teate, et Tartus Lepiku tänaval lekib sõiduauto paak. Päästjate saabumise ajaks oli leke peatunud, välja voolanud diislikütus kaeti absorbentainega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles