TABEL Kultuuripealinnas teenib madalama astme kultuuritöötaja juhist neli korda vähem

Eili Arula
, ajakirjanik
Uuendatud 7. märts 2024, 11:28
Copy
Tartu linna kultuuritöötajate meeleavaldus Raekoja platsil toimus 2022. aasta lõpus. Kollektiivlepinguni jõuti pea aasta hiljem.
Tartu linna kultuuritöötajate meeleavaldus Raekoja platsil toimus 2022. aasta lõpus. Kollektiivlepinguni jõuti pea aasta hiljem. Foto: Margus Ansu

Kas 5200-eurone kuupalk Euroopa kultuuripealinna sihtasutuse juhtimise eest on palju, vähe või parasjagu? Kas sama valdkonna abilinnapea üle 6000-eurone palk on tööga kaasneva vastutusega tasakaalus? Mullu lausa meeleavaldusega elamisväärset palka nõudnud madalama astme kultuuritöötajad annavad hinnangu.

«Vähemalt üks inimene võiks raamatukogus või muuseumis olla, kes saab väärilist palka ja on motiveeritud asja koos hoidma,» sõnas Tartu linnamuuseumide ametiühingu usaldusisik ja linnamuuseumi haridusprogrammide kuraator Ants Siim oma valdkonna juhtide töötasusid kommenteerides. Tartu linnamuuseumi juht Risto Lehiste teenib 3050 eurot ning linnaraamatukogu direktor Kristina Pai 3260 eurot.

«Arvestades, et Tartu maakonnas on keskmine brutokuupalk nüüd 1900 euro kanti ja kõrgharidusega spetsialisti keskmine tõenäoliselt ligi 120 protsenti sellest, siis ei saaks öelda, et linnamuuseumi või linnaraamatukogu juhi palk erilist ebaõiglustunnet tekitaks,» lisas Ants Siim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles