Elektrilised tõukerattad naasid varakult jää ja lahtise killustiku keskele

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Eile seisid Bolti tõukerattad Tartu Raekoja platsi lähedal veel osaliselt jää ja killustikuga kaetud kõnniteel.
Eile seisid Bolti tõukerattad Tartu Raekoja platsi lähedal veel osaliselt jää ja killustikuga kaetud kõnniteel. Foto: Kristjan Teedema

Esimeste päikesepaisteliste ilmadega ilmusid Tartu tänavatele tagasi rohelised Bolti tõukerattad. Paraku võib nende kasutamine praegu halvasti lõppeda, sest libedusetõrjeks teedele puistatud lahtine killustik on veel koristamata.

Et tänavu on olnud keskmisest jäisem talv, puistati tänavatele ka rohkem killustikku. Tartus kulus seda libedusetõrjeks üle 1600 tonni. Lahtised kivikesed teekattel muudavad aga liikumise ebakindlaks ning õnnetused on kergemad juhtuma.

Küsimusele, kas lahtise killustiku ohtlikkusele mõeldi enne, kui tõukerattad tänavatele toodi, Bolti Eesti tõukerataste suuna juhilt Karl Apsolonilt otsest vastust saada ei õnnestunud. Ettevõtte esindaja avaldas lootust, et ohutuse tagamisega tegelevad nii sõitjad ise kui ka kohalik omavalitsus. «Tõukerattaga liiklemisel palume klientidel valida ohutu sõiduteekond ja vähendada kiirust killustikuga kaetud aladel. Samuti loodame, et killustik eemaldatakse kergliiklusteedelt esimesel võimalusel,» lausus Apsolon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles