Galerii ja videod Ropkas põles tööstushoone, piirkond oli paksu suitsu täis

Uuendatud 5. märts 2024, 16:26
Copy

Tartus Ropka tööstusrajoonis puhkes teisipäeval kella 15 paiku tulekahju, mis täitis mitmekümneks minutiks piirkonna paksu suitsu ja kirbe haisuga. Põles ettevõtte Lasita Kaubandus hoovis oleva tööstushoone katus. 

Esialgsetel andmetel põles Tähe tänava ja Ringtee ristmiku juures Lasita Kaubanduse tööstushoone katus, mis süttis katuse remonditööde käigus. Põlengu põhjus pole teada, ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. 

Varem oli hoones puidukuivati, mida enam ei kasutatud. Töös oli gaasikatlamaja, mis päästetööde ajaks välja lülitati. 

Piirkonnas levib paks suits, millel on puidu põlemisele iseloomulik lõhn. Kohalike sõnul oli vahepeal näha ka katuse vahelt väljaulatuvaid leeke.

Kohal ol mitu tuletõrjebrigaadi, kes kustutavad põlengut nii maapinnalt kui ka tõstuki pealt. Samuti on kohal kaks kiirabibrigaadi ning politsei on sulgenud autodele liikluse Ringtee poolt Tähe tänavale ja ka Meisli ja Sepikoja tänavalt.

Põleva maja lähistel vaatas toimuvat pealt mõnikümmend inimest. Uudishimulikumad neist proovisid ka põlevale majale lähemale saada, kuid politsei suunas nad teisel poole tänavat. Tõkestatud oli ka autoliiklus. Suitsuga täitunud naabermajast evakueeriti hulk inimesi. Kahele mehele ja ühele naisele pidi kiirabi esmaabi osutama.

Kümmekond minutit enne kella nelja hakkas suitsusammas juba vähenema. kell 15.53 teatas Kiik, et tulekahju levik on piiratud ning päästjad kustutavad katusekonstruktsiooni jäänuseid.

Kella kuue paiku õhtul ei olnud päästjad veel sündmuskohalt lahkunud, kuid tulekahju leviku ohtu enam ei olnud. Samuti oli selleks ajaks ümbruskonnas taastatud tavapärane autoliiklus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles