Luiged tulid ja lumi ka kohe järel

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärevere silla lähedal Emajõe luhal ujuvad märtsi viimastel päevadel kaugelt Eestisse jõudnud luiged ja haned, nende järgi on kevad käes.
Kärevere silla lähedal Emajõe luhal ujuvad märtsi viimastel päevadel kaugelt Eestisse jõudnud luiged ja haned, nende järgi on kevad käes. Foto: Sille Annuk

Kärevere silla lähedal Emajõe luhal ujuvad märtsi viimastel päevadel kaugelt Eestisse jõudnud luiged ja haned, nende järgi on kevad käes. Aga aprill on tõeline vigurivänt: esmaspäeval alanud lume- ja lörtsisadu oli katnud teisipäevaks maa koheva valge vaibaga.

Ülenurmel asuva Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Senni Rõõmusaare mõõtis eile hommikul vaatlusplatsil lume paksuseks kümme sentimeetrit. «Aprillis pole lumi midagi imelikku, seda sel ajal ikka sajab,» märkis ta.

Kuigi majaomanikud, kojamehed ja autojuhid polnud eile hommikul värske lume üle põrmugi rõõmsad, oli see sadu siiski köömes.

Kas mäletate, et 2008. aasta 26. märtsil tuli Tartus maha 22 sentimeetrit lund? Koolilapsed jäid hangedes sumbates kooli hiljaks, teed olid kinni, inimesed ei jõudnud õigeks ajaks tööle, liinibussid sõitsid vaba graafiku alusel, post hilines ja linnavalitsus teatas, et olukord on kontrolli all.

Kärevere juures ujuvad luiged ja haned on ka seda nägu, et olukord on kontrolli all ning tuleb kevad, mitte sügis. Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoosi järgi peaksid inimesed täna ja homme õues kuivaks jääma. Reedeks ja laupäevaks lubab EMHI kohati lund ja lörtsi, aga loodetavasti jätab see Tartu kandi puutumata, sest laupäevaks on siinmail oodata seitse kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles