Põhjanaabrite sügeliste laine võib ka Eestisse jõuda

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi nahahaiguste kliiniku juht Viljar Jaks sõnas, et tihtipeale avalduvad sügelised sõrmevahedes ning haigust saab diagnoosida dermatoskoobi abil.
Tartu ülikooli kliinikumi nahahaiguste kliiniku juht Viljar Jaks sõnas, et tihtipeale avalduvad sügelised sõrmevahedes ning haigust saab diagnoosida dermatoskoobi abil. Foto: Kristjan Teedema

Soomes on puhkenud sügeliste epideemia, mis spetsialistide sõnul Eesti nakatunute arvu märgatavalt veel suurendanud pole. Selleks, et olukord kontrolli all püsiks, tasub olla valvas ning ennetus- ja ravimeetmetest kinni pidada.

Soomes on viimase kolme aastaga tõusnud neli korda ning kohalik väljaanne nimetab olukorda epideemiaks. Mullu registreeriti 37 000 sügeliste juhtumit, kuid kuna haigust ravitakse enamasti käsimüügiravimiga, ei ole lõplikku nakatunute arvu võimalik teada.

Sügelised on nakkushaigus, kuid pahalaseks on viiruse või bakteri asemel hoopis hulkrakne organism ehk sügelislest, selgitas Tartu ülikooli kliinikumi nahakliiniku juht Viljar Jaks. Tegemist on ühe kõige laiemalt levinud hulkrakse organismi põhjustatud nahahaigusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles