Lapsevanem: Palupera põhikool siiski kaob

, Palupera põhikooli lapsevanem
Copy
Palupera kooli toetuskirjad.
Palupera kooli toetuskirjad. Foto: Erakogu

Palupera põhikooli lapsevanemana soovin avaldada vastulause Elva vallavanema artiklile (TPM, 1.3), sest tegelikkus erineb seal kirja pandust.

Vallavaneem kirjutas: «Tuleb mõista, et olukorras, kus õpetajaid kipub nappima, ei ole kerge leida neid kooli, kus õpilaste arv on väike ja kahaneb lähitulevikus veelgi.» Vallavanem tugineb prognoosidele, kuid lähtuda tuleks hoopis reaalsetest rahvastikuregistri andmetest, mis käsitlevad eelkooliealiste laste arvu piirkonnas, ja eelkõige vaadata, kui palju õpib lapsi esimeses ja teises kooliastmes. Lisaks peaks arvestama veel nende õpilastega, kes soovivad tulla õppima Palupera põhikooli väljastpoolt piirkonda. Valla andmetel õppis mullu oktoobris Palupera koolis 30 protsenti lapsi valla teistest piirkondadest ja 19 protsenti väljastpoolt Elva valda.

Vallavanem sedastab, et omavalitsus peab tagama põhikooli riikliku õppekava täitmiseks vajalike kvalifitseeritud õpetajate olemasolu. Paluperas on üks väheseid koole Elva vallas, kus õpetajate kvalifikatsioon vastab 100 protsenti. Väiksemad klassid ja rahulikum õpikeskkond toetab õpilaste turvalisust ja arengut.

Kersti Kruusa
Kersti Kruusa Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles