Omicumi näitusel olnud tööd kogusid Ukraina heaks 640 eurot

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Harras hetk:  ukrainlannad (vasakult) Tatjana, Nina ja Raissa, kes kallistab tänutundest kunstnik Silvia Vislapit. Punases kleidis TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor Maia Kivisaar.
Harras hetk: ukrainlannad (vasakult) Tatjana, Nina ja Raissa, kes kallistab tänutundest kunstnik Silvia Vislapit. Punases kleidis TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor Maia Kivisaar. Foto: Jonas Erik Laane

Täna sai Omicumi seintel otsa kunstnik Silvia Vislapi ja ta lastelaste loodud piltide aeg. Maalid olid nii vaatamiseks kui ka müügiks ning igaüks, kes pildi endale ostis, toetas selle teoga Ukrainat.

Näha olnud 19 tööst kümme olid pakutud müügiks ning kõik kümme leidsid ka huvilise. Sel viisil kogunes 640 eurot, mille Silvia Vislap andis 1. märtsil üle Omicumi aatriumis kaitsevõrke punuvatele ukrainlannadele.

Annetuse võtsid vastu Raissa Dubikovska, kes on pärit Dnepri vasakkaldalt, mis nüüd on okupeeritud, ning ta kaasmaalased Tatjana ja Nina. Neil kõigil olid silmad vees.

Ukraina naised Raissa ja Nina ning kunstnik Silvia Vislap.
Ukraina naised Raissa ja Nina ning kunstnik Silvia Vislap. Foto: Sulev Kuuse

Silvia Vislap väljendas suurt tänu ostjaile ja ka neile Omicumi maja inimestele, kes kõiki üksikasju aitasid tal korraldada. Ning oli omakorda tänulik võrgupunujaile, kellelt ta sai täna vastu suure hulga soojust ja südamlikkust.

«Mis see meie probleem sageli on,» rääkis kunstnik. «See, et me tahame aidata, aga me mõnikord ei tea, kuidas seda piskut, mis meil on, üldse anda ja jagada. Samas, kui me saame natukene midagi teha, siis toob see meie jalad rohkem maa peale ja me oleme ise vähem õnnetud. Tahan öelda, et Omicumi kaitsevõrkude punujad on siinsamas, iga päev meie kõrval, ja neile kulub kõige väiksemgi abi ära.»

Näituste korraldaja Sulev Kuuse arvas, et edaspidigi võiksid kunstnikud kaaluda mõne teose müüki panemist, et saadud rahaga toetada Ukrainat. Ning näituste külastajad kaaluda oma koju mõne uue teose muretsemist.

Bioloog Sulev Kuuse on Omicumi seintele jõudnud organiseerida aga juba ka järgmise näituse «Tõlgendused», kus näeb Maret Kuura ning Helle Lõhmuse pilte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles