Raivo Tafenau juubeli puhul kõlavad Puurmani lossis Eesti džässi pärlid

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Raivo Tafenau on saksofonist, kelle teine pill on akordion.
Raivo Tafenau on saksofonist, kelle teine pill on akordion. Foto: Sohvi Viik

Laupäeval, 2. märtsil saavad muusikasõbrad nautida endiste ja praeguste aegade stiili ja elegantsi ning häid muusikuid, põhjuseks ühe suurepärase saksofonisti ümmargune sünnipäev.

Kontserdiagentuur Corelli Music on kutsunud oma «Mõisaromantika» sarjas lavale tuntud saksofonisti ja akordionimängija Raivo Tafenau, kes tähistas sügisel kuuekümnendat sünnipäeva ning on koos muusikutest sõpradega kokku seadnud kava «Eesti ilu ja võlu».

Publiku ette astuvad veel kitarrist Ain Agan ning solist ja viiuldaja Marianne Leibur. Kõlab Uno Naissoo, Arne Oidi, Riho Sibula, Tõnis Mägi, Valter Ojakääru ja mitmete teiste autorite muusika, ei puudu omalooming.

Juubilar Raivo Tafenau andis esimese tasustatud kontserdi 10-aastase poisina, mil ta mängis akordioni. Niisiis on pillimehel võimalik tähistada teistki märkimisväärset verstaposti oma elus – 50 aastat laval!

Raivo Tafenau ja Ain Agan on pealegi tuhandeid kordi koos esinenud ja maailmas ringi reisinud, neil meestel on musitseerides tekkinud täiuslik sünergia – nemad juba oskavad teineteist kuulata ja täiendada. Ka on Raivo Tafenau lubanud, et publik saab kuulda toredaid juhtumisi, mis elu nende teele on toonud. «Soojus ja hea energia on garanteeritud,» kinnitas ta.

Juubilar Tafenau on nüüdseks ka Valgetähe V klassi auraha kavaler.

Puurmani lossis tegutseb mõisakool.
Puurmani lossis tegutseb mõisakool. Foto: Margus Ansu

Kava «Eesti ilu ja võlu» vihjab aga sellele, et hoolimata negatiivsetest uudisvoogudest on muusikud endiselt veendunud, et Eestis on hea elada, kuna siin elab neile kaasa maailma parim publik.

Kontserdile tulija ei tohiks ära unustada, et ka Puurmani loss ise väärib imetlemist. Tund aega enne algust ning vaheajal on mõisas avatud salongikohvikud. Kontsert algab 2. märtsil kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles