Hooletu suitsetamine põhjustas selle aasta tulesurmadele lisa

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Uurimine selgitas, et Ignase külas elanud mees hukkus juba mõni päev enne tema leidmist hooletust suitsetamisest süttinud tulekahju tagajärjel. Pilt on illustratiivne.
Uurimine selgitas, et Ignase külas elanud mees hukkus juba mõni päev enne tema leidmist hooletust suitsetamisest süttinud tulekahju tagajärjel. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Sotsiaaltöötaja avastas 25. jaanuaril Tartumaal Kastre vallas Ignase külas ühest korterist surnud 52-aastase mehe. Järgnenud uurimine selgitas, et mees hukkus juba mõni päev enne tema leidmist hooletust suitsetamisest puhkenud tulekahju tagajärjel.

Sigaretist olid süttinud mehe riided ning veidi tema ümbrust. Põleng oli imekombel ise sumbunud, kuid mees abi kutsuda ja ennast päästa ei suutnud. Hilisemal uurimisel ei leitud korterist lakke paigaldatud töökorras suitsuandurit.

Selle aasta kahe esimese kuuga on tulekahjudes hukkunud kokku 14 inimest, ligi pooled neist suitsetamisest alanud põlengutes. Eelmisel aastal oli tulesurmasid esimese kahe kuuga kuus.

Päästeameti andmetel põhjustab hooletu suitsetamine aastas vähemalt pooled hukkunutega tulekahjudest. See tähendab umbes 20 inimese tulesurma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles