GALERII Peapiiskop pühitses Maarja kiriku torni

Copy

Täna pärastlõunal pühitses Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskop Urmas Viilma Maarja kiriku äsja valminud torni. Kokku oli tulnud nii palju inimesi, et nad mahtusid pühakoja ette platsile napilt ära.

Teiste hulgas saabus kogudusele tähtsat päeva tähistama president Alar Karis koos abikaasa Sirje Karisega.

Riigipeal on oluline roll Maarja kiriku taastamise loos, sest just tema allkirjastas maaülikooli rektorina toonase linnapea Laine Jänesega ühiste kavatsuste protokolli, millega spordihoonena kasutatud kirik linnale tagastati.

Eesti mündiäri annab välja kaunimate kirikute mündikollektsiooni ning kollektsiooni teisel mündil on kujutatud Maarja kirikut. Esimene Maarja kiriku kuldmünt kingiti just president Alar Karisele.

Torni ehitamiseks kulus veidi üle 700 000 euro. Sellest rahast lõviosa annetanud ettevõtja Janek Veeberi nimel võttis sõna OÜ Giga Ehitus ehitusjuht Mikk Kullamaa. Ta avaldas heameelt, et torni taastamisega on nüüd ühele poole jõutud.

«Oleme oma loo sellesse hoonesse põiminud koos teiste heade toetajatega, kes usuvad, et kirikust saab kokkutulemise ja koosolemise koht,» lausus ta.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Maarja kiriku torni valmimine võib-olla isegi kõige olulisem sündmus kultuuripealinna aastal – hoolimata keerukast ajaloost on kirik püsima jäänud ja seeläbi näidanud ellujäämise kunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles