Mehhatroonikud said õllemuuseumis stipendiumid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Olvi Grupi tootmise arendusdirektor Rein Sööt (vasakul), stipendiaadid Jan-Erik Daškov, Rasmus Saar, Kert Sarik ja Tartu kultuurkapital juhataja Kristjan Silm.
Olvi Grupi tootmise arendusdirektor Rein Sööt (vasakul), stipendiaadid Jan-Erik Daškov, Rasmus Saar, Kert Sarik ja Tartu kultuurkapital juhataja Kristjan Silm. Foto: Mari-Liis Õunapuu

Eile, 27. veebruaril jagati õllemuuseumis taas kutseõppe stipendiume. Igal aastal annab Olvi fond koostöös A. Le Coqi ja Tartu kultuurkapitaliga välja 5000 euro väärtuses stipendiume Tartu rakendusliku kolledži mehhatroonika eriala kahele parimale õppurile ja parimale tehnikaeriala õpetajale.

Õpetajastipendium on kokku 3000 eurot, mis jaguneb võrdselt rahaliseks ja enesearendamise preemiaks. Stipendiumi pälvinud õpetajal avaneb võimalus sõita erialamessile või minna õppereisile Olvi joogitehasesse. Tänavu pälvis õpetajastipendiumi mehhatroonika eriala kutseõpetaja Rasmus Saar. Kusjuures kunagi on Rasmus Saar pälvinud stipendiumi ka õpilasena, ent nüüd õpetab ise noori.

Rakendusliku kolledži inseneriakadeemia juht Arne Küüt kiitis ettevõtte ja kooli vahelist koostööd. «Meie roll on koolitada häid spetsialiste, kes saavad otse töömaailma astuda. Selleks on oluline teha koostööd ettevõtetega, kes panustavad oma teadmiste ja sisendiga. Pikaajaline koostöö A. Le Coqiga on loonud tugeva seose praktilise ja koolis õpetatava vahel,» sõnas ta.

Olvi fondi A. Le Coqi 1000-eurose õpilasstipendiumi pälvisid Kert Sarik ja Jan-Erik Daškov.

«A. Le Coq panustab järjepidevalt haridusse. Selle stipendiumiga on meie eesmärk populariseerida ja arendada tehnilist kutseharidust, mis aitab tagada kvalifitseeritud ning konkurentsivõimelise tööjõu järelkasvu tööstussektoris. Lisaks stipendiumile osaleme ka õppetöös ja korraldame tehases täies mahus ühe ainemooduli praktilise õppe,» sõnas A. Le Coqi personali- ja kestliku arengu direktor Katrin Lember.

Tartu kultuurkapital juhataja Kristjan Silm tõstis esile, et A. Le Coqi puhul paistab selgelt välja missioonitunne ja soov sisuliselt haridusse panustada ning tehnikaharidust paremaks muuta.

A. Le Coqi stipendiumide väljaandmise laiem eesmärk on tehnilise kutsehariduse propageerimine ja arendamine Eestis. Pea kõigis eluvaldkondades vajatakse hästi ettevalmistatud ja laia silmaringiga tehnikaspetsialiste. A. Le Coq soovib näidata nii tehnikaõpetajatele kui ka -õpilastele tänapäevases ettevõttes rakendatud tehnikalahendusi ja olla Tartu rakenduslikule kolledžile praktiliseks partneriks. Olvi fond ja A. Le Coq on tehnikavaldkonna stipendiume jaganud 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles