Mänguasjamuuseumis õpivad lapsed poola keelt

Tartu Postimees
Copy
Mänguasjamuuseumi näitusel «Euroopa mängib» on esindatud ka Poola.
Mänguasjamuuseumi näitusel «Euroopa mängib» on esindatud ka Poola. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postmees

Laupäeval, 2. märtsil kella 11–14 saab Tartu mänguasjamuuseumi mängutoas osaleda linnuteemalisel perehommikul «Poola mängib». Sel hommikul saab mängida ja meisterdada, luua ja laulda, tunda üheskoos rõõmu saabuvast kevadest ning uudistada näitust «Euroopa mängib».

Terve aasta jooksul oodatakse huvilisi perehommikutele, kus tutvustatakse Euroopa riikide mänge, mänguasju ja rahvatraditsioone.

«Uurime üheskoos, mis on selles riigis erilist, põnevat ja ilusat, mida tasub teada saada ja tähele panna,» selgitas mänguasjamuuseumi publikuprogrammide kuraator Katrin Vask.

Linnuhommikul «Poola mängib» meisterdatakse kogu perega imekauneid paberlinde, õpitakse tegema erinevaid lihavõtteiks sobivaid kaunistusi, saadakse selgeks mõned poolakeelsed sõnad ning mängitakse Poola laulu- ja ringmänge. Perehommik, millel saab osaleda tavapärase muuseumipiletiga, toimub koostöös Poola Vabariigi suursaatkonnaga.

Üritus kuulub näituse «Euroopa mängib» raames toimuvate perehommikute sarja, on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammist ja Tartu mänguasjamuuseumi juubeliaasta «Mänguasjamuuseum 30» programmist.

Tartu mänguasjamuuseum asub Tartu vanalinnas Lutsu tänaval ja on aasta läbi avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11–18. Lisainfot näituste, teatrietenduste ja õpitubade kohta saab aadressilt www.mm.ee või telefonil 7461 777.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles