Aura keskuses vee alla vajunud mees suri (6)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aura veekeskus.
Aura veekeskus. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädala lõpus Tartus Aura veekeskuse suures ujumisbasseinis seni teadmata asjaoludel vee alla vajunud ja juhuslikult avastatud 68-aastane mees suri haiglas.

Häirekeskus sai teate veest leitud mehest reedel kella 14 paiku. Esialgse info kohaselt avastas ohtlikku olukorda sattunud inimese teine külastaja, kes kannatanu ka veest välja tõi ning kohe koos vetelpäästjaga elustamist alustas. Mõne aja pärast võttis elustamise üle kiirabibrigaad. Mees viidi Tartu ülikooli kliinikumi, kuid meedikute pingututest hoolimata ta suri esmaspäeval.

Et olemasoleva info põhjal oli tegu õnnetusjuhtumiga, kinnitab muu hulgas asjaolu, et politsei pole kriminaalmenetlust alustanud. Juhtunut uurib Aura veekeskus ise. Selleks võeti töötajatelt seletuskirjad ja vaadati läbi videosalvestis.

Paraku pole keskus seni soostunud täpsustama, mida salvestis näitas, ega ka selgitama vetelpäästjate töökorraldust tol päeval. Teada on, et õnnetuse ajal ei olnud bassein tühi, kuid seal oli inimesi pigem vähe.

Peagi pärast juhtunu avalikuks saamist hakkasid mitmel pool liikuma väited, et mees oli vee all suisa paarkümmend minutit. Keskuse juhataja Kairit Matto ei ole seda väidet kinnitanud ega ümber lükanud. «Ma ei saa seda kommenteerida. Korrektne on, et leidis meie külastaja, kes kutsus instruktori. Peame vaatama, kes kus oli. Kurb on see igal juhul ja äärmiselt kahju, aga mingeid detaile ei ole jagada, sest me ise alles uurime,» lausus ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles