Tartu toidukogu kutsub arutlema toidu raiskamise üle

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Toidukogu koguneb 23. märtsil Tartu loodusmajas.
Toidukogu koguneb 23. märtsil Tartu loodusmajas. Foto: Kristjan Teedema

Kuni selle nädala lõpuni saavad huvilised end registreerida Tartu toidukogu arutelupäevale, kus tartlased arutlevad toidu raiskamise vähendamise teemal.

Toidukogus osaleb 30 eri kogemuse ja vanusega tartlast, kes valitakse välja registreerunute hulgast, et tagada võimalikult mitmekülgne esindatus.

Tartu toidukogu toimub 23. märtsil kell 10–16 Tartu loodusmajas.

Toidukogu liikmed arutlevad koos ekspertidega selle üle, mida ja kuidas erinevad toidu müümise, jagamise, säästmisega tegelevad osapooled saaksid oma tegevuses parandada, et toetada toidu säästmist ja raiskamise vähendamist.

Kõne all on toidu säästmine nii kodudes, koolides-lasteaedades kui ka toitlustusasutustes ja kauplustes.

Toidukogusse kutsutud linlaste ja ekspertide arutelude tulemusena valitakse välja ettepanekud, mis on aluseks Tartumaa ringmajanduse teekaardile, mille koostamine on samuti alanud ja kus jätkusuutlik toidusüsteem on üheks teemaks.

Tartu toidukogu eesmärk on tõsta tartlaste teadlikkust ja kaasata neid aruteludesse säästvama toidukultuuri arendamise teemal, et Tartust saaks kõige toiduteadlikum linn ning väheneks nii keskkonna- kui ka majanduslik jalajälg.

Arutelupäevale saab registreeruda 3. märtsini Tartu linna kodulehel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles