Kolkjas leidsid päästjad põlevast majast kolm hukkunud inimest

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Uuendatud 25. veebruar 2024, 09:57
Copy

Laupäeva õhtul oli suur tulekahju Kolkjas, kus päästjad leidsid põlevast majast kolm hukkunud inimest.

Eile õhtul kell 22.40 sai häirekeskus teate tulekahjust elumajas Peipsiääre vallas Kolkja alevikus, vahendas päästeameti pressiesindaja.

Häirekeskusele teatati, et kahekorruselise maja katus on laustules ning ohustab suure tuule tõttu ümbritsevaid hooneid. Esimesena kohale jõudnud Alatskivi päästemeeskond jõudis leekides majja saata suitsusukeldujad, kes tol hetkel ligipääsetavast osast maja esimesel korrusel kedagi ei leidnud.

Hiljem, peale suurema tulekahju kustutamist leidsid päästjad hoone teiselt, katusealuselt korruselt kolm hukkunud inimest.

Kohalike sõnul hukkusid tules ema ja tema kaks täiskasvanud poega, vahendab reporter sündmuskohalt.

Alumise korruse elanik pääses ise välja. 

Naabermajas elav Jevgeni Dohne rääkis, et neil oli eile õhtul lahti puhvet Aljonushka, külalised nägid põlengut ja siis ta naine kohe helistas päästjatele.

Dohne sõnul oli ta üks nendest, kes aitas päästa esimesel korrusel elanud vanaproua enne päästjate kohale jõudmist. «Tegime akna puruks koos ühe külastajaga ja tõmbasime invaliidist vanaproua välja,» selgitas ta.

Kolkja põlengus päästsid naabrid esimese korruse elaniku.
Kolkja põlengus päästsid naabrid esimese korruse elaniku. Foto: lugeja foto

Tulekahjule reageerisid Alatskivi, Tartu, Mustvee ja Pala päästjad. Tulekahju oli praegu teadmata põhjusel tõenäoliselt alguse saanud majaga kokku ehitatud kõrvalhoonest ja sealt levinud katusealustesse eluruumidesse. Hoone hävis tules peaaegu täielikult.

Sündmuse täpsemad asjaolud ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine.

Päästetöö juhi sõnul oli eluhoone alumisel korrusel kuulda suitsuanduri signaali, kuid katusealusel korrusel ei ole suitsuanduri olemasolu enam võimalik kindlaks teha.

Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju kiireks avastamiseks on hädavajalik, et igas majapidamises on töökorras suitsuandur. Arvestada tuleb sellega, et tulekahju areneb eluohtlikuks väga kiiresti. Elu päästab ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Sellel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 10 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles