Eesti pidupäev Rivistusele «Kalevipoja» juures järgnes ühislaul tähetorni jalamil

Copy

Kevadiselt sombune ja lipuehtes Tartu tervitas Eestit tema iseseisvuspäeva hommikul hümniga «Kalevipoja» juures, kus rivistuses andsid lippudega tooni üliõpilasseltside ja korporatsioonide esindajad, nende kõrval esindusega kaitseliidu Tartu malev, naiskodukaitse, Kodutütred, Noored Kotkad, 2. jalaväebrigaad, kaitseväe akadeemia, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, vanglateenistus. Palju oli omavalitsustegelasi, aga vähem n-ö tavalisi linlasi. Hoopis suurem oli publik Eesti lipu austamise tseremoonial Toomel tähetorni juures, kus seismiseks ja meeskooridele kaasa laulmiseks oli pisut keerulinegi vaba kohta leida.

«Vabariigi aastapäeva õhtut oskavad tähistada paljud, kuid selle sama päeva varahommikul seisavad vankumatult külg külje kõrval vaid need, kes teavad oma hinges, milline on vabaduse hind. Ja teavad ka, milline rõõm on seista kohas, kus veel aastakümneid tagasi sinimustvalgete lippudega seismine lõppenuks kindlasti arreteerimisega,» rääkis «Kalevipoja» juurde tulnuile Tartu linnavolikogu esimees Kaspar Kokk.

Ta meenutas iseseisvusmanifesti kirja pandut: kuidas üle Sarmatia lagendiku laiutab end hävitav korralagedus, ähvardades oma alla matta kõiki rahvaid, kes endise Vene riigi piirides asuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles