Greni juht Margo Külaots: kaugkütte püsitasu ettepanek tuli natuke ootamatult (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kaugkütteettevõtte Gren Eesti äride juht Margo Külaots
Kaugkütteettevõtte Gren Eesti äride juht Margo Külaots Foto: Kristjan Teedema

Tartus ei ole probleemi, mida peaks lahendama konkurentsiameti ettepanek kaaluda kaugkütte tarbijatele püsitasu kehtestamist, sõnas kütteettevõtte Gren Eesti äride juht Margo Külaots.

See ettepanek tuli Külaotsale natuke ootamatult ja ta ei oska veel kommenteerida, kas see on hea või halb ning kellele see hea on või kellele halb on.

«Jätaks selle enne analüüsi kommenteerimata, kas see on vajalik ja Tartu kontekstis vajalik,» lausus Margo Külaots. «Konkurentsiameti ettepanekus on terve pakett seadusemuudatusi, üles korjati püsitasu teema, mis tundus kõige arusaadavam. Me tahaks ennast natuke kurssi viia ja analüüsida, siis tekivad mingid seisuskohad. Sellest ma saan aru, miks seda tahetakse – et ei ole igaks juhuks liitumisi, et võtan igaks juhuks kaugkütte ka, lasen torud ära ehitada, aga tarbima ei hakka. Tartus ei ole sellega probleemi olnud.»

Ta lisas, et Gren ei ole Tartus kunagi surunud, et võiks kahetariifne hind olla. «Minu arust oleks see ka kehtiva regulatsiooniga võimalik, aga ma ei tea, et keegi oleks seda teed läinud,» ütles Külaots. «Ma ei tea kellel see probleem on, järelikult kellelgi on – tahakski analüüsida.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles