Juhtkiri Rumalad vastasseisud nõrgendavad kaitsetahet

Tartu Postimees
Copy
Kaitseliidu võidupüha paraad.
Kaitseliidu võidupüha paraad. Foto: Elmo Riig

Me tähistame Eesti riigi 106. sünnipäeva. Meie oma riigi, mis on sõjas välja võideldud ja siis laulva revolutsiooni aastail taas vabaks võideldud.

Igaüks võib ette lugeda asju, mis tema elus vaatamata argistele kurtmistele on paremaks läinud tänu oma riigile, ja pidupäeval ei kipugi me väga rõhutama neid isiklikke kurtmisi, mis paratamatult igaühe elu juurde kuuluvad. Tõsi, mõnikord on meie hädades süüdi ka toosama oma riik, aga vaevalt mõtleme nendegi puhul, et me oma riiki ei taha – pigem püüame seda ikka paremaks teha, igaüks omaette ja samas ka kõik koos.

Ei saa aga salata, et nüüd, kaks aastat pärast täiemahulise sõja algust Ukrainas ja selle sõja kestes, on oma riigi sünnipäeva pidamine ja sellega kaasas käiv meeleolu muutunud. Muretseme toimuva pärast Ukrainas, muretseme märksa rohkem oma riigi pärast. Me ei räägi üksnes Vabadussõjas peetud südikatest lahingutest või majanduskasvust, me räägime väga palju ka sellest, mida teha, et Eesti pinnal ei tuleks enam lahinguid pidada. Räägime kaitsevõime suurendamisest ja elanikkonna kaitsest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles