Tartu linn laiendab vanemahariduse võimalusi

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Projekti ajal jätkuvad tegevused ka Tartu Perepesa ruumides aadressil Tiigi 55.
Projekti ajal jätkuvad tegevused ka Tartu Perepesa ruumides aadressil Tiigi 55. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus soovib pakkuda peredele tuge laste kasvatamisel ja nende käitumisprobleemide ennetamisel.

Selleks osaleb linnavalitsus projektis «Kohalikes omavalitsustes pereteenuste loomine ja arendamine. Mobiilne Perepesa Tartu linnas», mis esitatakse rahastamiseks sotsiaalministeeriumile.

Projekti eesmärk on ennetada lastega perede sotsiaalprobleeme, toetada lapsevanemaid ja pakkuda neile vanemahariduslikke programme. Korraldatakse vanemlust toetavaid koolitusi lapsevanematele ja lasteaiaõpetajatele, tutvustatakse «rahupesade» metoodikat.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on Tartu Perepesa senine tegevus ennast igati tõestanud, mida näitab ka asjaolu, et Perepesa teenuseid kasutati mullu pea 4000 korda.

«Mida varem ja lihtsamalt saavad lapsevanemad peredes kerkivate küsimuste ja murede korral abi, seda väiksem on tõenäosus, et mured kasvavad liialt suureks,» sõnas Lees.

Mobiilses Perepesas soovitakse peredele pakkuda neile vajalikke teenuseid väljaspool Tartu Perepesa ruume ja jõuda seejuures ka nende peredeni, kes tavaliselt Perepesa ei külasta.

Peredele pakutakse võimalust osaleda vanemlust ja paarisuhteid toetavates programmides või tugirühmades, mis toetavad toimetulekut. Tartu perede poolt soojalt omaks võetud teenused Tartu Perepesa ruumides (Tiigi 55) jätkuvad ka projekti ajal.

«Näen kui suur on vanemate valmisolek parandada oma vanemlikku võimekust ning mul on hea meel, et saame nüüd pakkuda selleks lisavõimalusi,» ütles Tartu Perepesa juhataja Merily Tensing-Kruusla. «Usun, et piisavalt heaks vanemaks olemist saab õppida ning olles teadlikud vanemlusega kaasas käivatest väljakutsetest, saavad vanemad kergemini koheneda ning meil kõigil on tulevikus tervem põlvkond lapsi ja täiskasvanuid.»

Projekti tegevused on jaotatud kahe aasta peale ja selle aja jooksul on kavas koolitada 450 inimest.

Projekti kogumaksumus 49 000 eurot, Tartu linna omaosalus puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles