Birgit Lõhmus-Komleva: kes soovib Palupera põhikoolile lüüa viimast koolikella?

, Elva vallavolikogu ja Hellenurme kogukonna liige, EKRE
Copy
Birgit Lõhmus-Komleva
Birgit Lõhmus-Komleva Foto: Erakogu

Palupera koolis on antud haridust 247 aastat, 90 aastat on tegutsetud Palupera mõisahoones. Kooli pikk ajalugu näitab, kui suur tähtsus on kohalikul koolil. Kui poleks kooli, ei oleks maakohas ka elu.

Elva vallajuhid on mures kahaneva laste arvu pärast Palupera põhikoolis. Praegu käib Palupera koolis 58 õpilast. Arutelud kooli sulgemise üle peavad algama, kui õpilaste arv langeb alla 50 – nii on väidetud Elva valla arengukavas. Kogukond ei mõista, miks on kooli hävitamisega kiire. Algust tehakse kolmandast kooliastmest.

Jah, ega koera saba mahavõtmine jupi kaupa ei leeveneda olukorda, vaid teeb selle piinarikkamaks. Kui kaob kolmas kooliaste, muutub kool peagi algkooliks ja nii see sulgemine tuleb. Paljud lapsevanemad, kellel kaks-kolm kooliealist last, viivad oma lapsed kõik ühte kooli, kuna logistiliselt pole otstarbekas viia üks Paluperra ja teine Otepääle, naabervalla kooli, kuna Elva kooli ei soovita viia lapsi seal lokkava vägivalla pärast, millest on ka meedia kirjutanud. Vald paneb meie noored olukorda, kus kombinaatkoolides peavad nad õppima ellu jääma, mis iseenesest ei ole halb oskus, aga hariduse saamine jääb sellisel juhul teiseseks ülesandeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles