Vabariigi aastapäeva kontsertaktus meelitas kohale kirikutäie rahvast (1)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

Täna alustati Tartus Eesti Vabariigi 106. aastapäeva tähistamist. Esimese sündmusena toimus Pauluse kirikus eakatele mõeldud kontsertaktus, kus esines Marko Matvere koos Ooper-Kvartetiga.

Olgugi et 24. veebruar langeb tänavu laupäevale, saab Tartus pidupäeva tähistada pikalt. Pauluse kirikusse kogunes kontsertaktuse alguseks nii palju rahvast, et kõigile istekohta ei jagunudki ning nii mõnigi pidi leppima seisukohaga.

Tartlasi olid tervitama tulnud linnapea Urmas Klaas, abilinnapea Mihkel Lees ja Tartu 2024 juht Kuldar Leis. Linnapea sõnul on linnavalitsusele väga oluline, et vabariigi aastapäeva puhul pakutaks sündmusi igas eas tartlastele.

Ta lisas, et vabariigi aastapäev on see sündmus, mis liidab nii eri vanuses kui ka erinevate vaadetega inimesi. «Meil võib olla erinevaid arvamusi, aga vabariigi aastapäeval oleme üheskoos üks eesti rahvas,» sõnas ta. «Eesti Vabariigi sünnipäev on meie kõigi ühine pidupäev.»

Mihkel Lees pani kohale tulnud inimestele südamele, et rasketel aegadel on oluline olla üksteisele olemas ning säilitada ka kaine meel. «Täiesti arusaadav ja paratamatu on see, et meis tekib väike hirm või ärevus meie ümber toimuva tõttu, aga siis tasub alati mõelda sellele, mida on meie võimuses muuta ja mida ei ole,» lisas ta.

Tartu 2024 juht Kuldar Leis tutvustas kultuuripealinna programmi ning tõstis esile eakatele mõeldud üritusi. Siiski ei pea eakad tema sõnul ainult nendega piirduma, vaid on alati igale poole oodatud.

Sõnavõttude järel oli lava Marko Matvere ja Ooper-Kvarteti päralt, kelle repertuaari mahtus palasid nii Eestist kui ka välismaalt.

Vabariigi aastapäeva tähistamine jätkub Tartus homme, kui president annab Eesti Rahva Muuseumis kätte teenetemärgid. Üritust saab jälgida Tartu Postimehe veebi vahendusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles