Tuttavaid kokaiiniga varustanud mees seisab koos klientidega kohtu ees

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Algas kohtuistung narkokuritegudes süüdistatavate üle. Kohtu all on lisaks vahi all viibivale Kalev Koortile (klaasi taga, maskis) ka viis meest, kellele pannakse süüks Koortilt narkootikumide ostmist. Kaitsjad (isutvad) taotevad narkootikumide müüja ja ostjate kohtuasja eraldamist.
Algas kohtuistung narkokuritegudes süüdistatavate üle. Kohtu all on lisaks vahi all viibivale Kalev Koortile (klaasi taga, maskis) ka viis meest, kellele pannakse süüks Koortilt narkootikumide ostmist. Kaitsjad (isutvad) taotevad narkootikumide müüja ja ostjate kohtuasja eraldamist. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohtus algas teisipäeva hommikul kohtuistung kuue mehe üle, keda prokuratuur süüdistab narkokuritegudes. Kuigi süüaluseid on terve hulk, rõhutasid nende kaitsjad, et tegu ei ole narkojõuguga. Süüasi on aga nii mahukas, et selle arutamiseks on ette nähtud üle kolmekümne istungipäeva.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab 62-aastast Kalev Koorti kokaiiniga äritsemises. Tõendid viitavad, et Koort ostis ligi 1,2 kilogrammi kokaiini ning soovis selle müümisega tulu teenida.

Samas süüasjas kohtu all olevad teised viis meest – 35-aastane Karel Parik, 41-aastane Marek Lukason, 36-aastane Sten Madisson, 40-aastane Teet Sulakatko ja 25-aastane Caspar Kerner – olid süüdistuste kohaselt Koorti kliendid. Caspar Kernerile pannakse süüks ka asjaolu, et ta olevat Koorti narkoärile kaasa aidanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles